Favoritt Cookies
– glutenfri, mørk sjokokade, havre og smarte ingredienser
Julecookies med mørk sjokolade, ca 8 stk
• 100 g romtemperert (Rørsos) smør
• 1 dl kokosblomstsukker
• 1 Økologisk egg
• 1/2 ts himalayasalt
• 1,5 dl økologisk havregryn
• 0,5 dl bokvetemel
• 1/2 ts bakepulver
• 100 g mørk økologisk sjokolade gjerne 80%
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Rør smør og sukker porøst med en gaffel eller i en kjøkkenmaskin.
3. Bland havregryn, bokhvetemel, salt og bakepulver sammen. Tilsett et egg og smørblandingen.
4. Tilslutt tilsettes grovhakket mørk sjokolade.
5. Kle bakebrett med bakepapir og form til 8 mellomstore cookies. ( De synker sammen så du kan bare legge på ca 1 ss til hver cookie)
6. Stekes midt i ovnen i ca 12-15minutter til de er gyldne. De skal bli sprø og litt myke i midten. Obs. de sveller ut når de stekes, så lag godt med mellomrom på brettet.
7. Avkjøl på brettet før servering. Nyt! Kjempe gode ![]()
Nyt med fin julemusikk og en god kopp te eller kaffe. God jul!


