Næringsrik søtpotet med medisinsk gurkemeie
Søtpotet er svært rik på betakaroten, vitamin C, mineralet kalium, kostfiber og andre næringsstoffer. Den guloransje fargen i søtpotet gir deg betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A. Søtpotet går under betegnelsen supermat!
Gurkemeie er et medisinsk krydder som inneholder stoffet curcumin, som blir kalt «naturens kortison». Det er en kraftig antioksidant og stoffet virker betennelsedempende. Det har også en smertelindrende effekt og forskere hevder det kan forebygge en rekke kroniske sykdommer med sin antiinflammatorisk og stimulerende effekt på immunforsvaret.
Søtpotetkaker ca 8 stk
Ingredienser:
√ 1 stor revet søtpotet
√ 2 finhakket vårløk
√ 1 liten finakket purre (prebiotisk- mat for gode tarmbakterier)
√ 2 økologiske egg
√ 3 ss speltmel
√ 1 ts havsalt/himalayasalt
√ 2 ts gurkemeie
√ litt nykvernet pepper
√ 1/2 lime
√ kaldpresset rapsolje eller olivenolje
√ steking: smør eller rapsolje
Slik gjør du:
Søtpotetkaker
- Skrell og riv søtpoteten. Bruk gjerne en mandolin.
- Tilsett finhakket vårløk og purre.
- Rør inn egg, mel og krydder.
- Tilsett lime og rapsolje/olivenolje.
- Bland alt godt sammen.
- Stek på middels varme. Press blandingen litt utover og gjennomstek på begge sider.
- De holder seg ikke perfekt sammen, men de blir veldig gode på smak.
- Server varme!
Fennikel og eplesalat smaker veldig godt sammen med søtpotetkaker♠
#søtpotetkaker
#gurkemeie #medisinsk krydder