Helsen vår er den viktigste å prioritere for at vi kan leve et aktivt liv med god helse, og at vi eldes med stil.

«Livsstil er summen av alle vanene våre og måten vi gjør ting på i løpet av døgnet»

Informasjonsstrømmen om kosthold og trening i dagens samfunn kan gjøre oss usikre og frustrert. Vi leter hele tiden etter det optimale og ofte enkle løsninger. Det finnes dessverre ingen snarveier til de stedene det er verdt å komme til. Ved å fokuserer på dine egne behov og ditt eget utgangspunkt kan du skape en livsstil som du trives med, og kan integrere i livet ditt. Og med en positiv innstilling og en dose innsatsvilje så vil du oppnå dine mål og det vil garantert være verdt det.

All forandring og endring av vaner er nytt og fremmende. Det krever bevisstgjøring, motivasjon og viljestyrke for å endre seg. For å nå et mål, må en ha gode grunner til å nå det. En sterk motivasjon er vesentlig for å komme i mål og for å komme over hindringer underveis på veien til målet.

Sett deg et mål

Start med å skap en bevisstgjøring av din nåværende livsstil og sett deg et mål! Lag et klart bilde av fremtidens helse og livsstil basert på realistiske forventninger.

målsetting

Finn ut hva som fungerer og hva som må endres på i forholde til valg av mat, spisevaner og aktivitet. Vær kreativ i hverdagen i form av nye aktiviteter, oppskrifter og nye måter å gjøre ting påBegynn og lytt til kroppens signaler. Samarbeid med kroppen for å lage gode spisevaner (unngå sult og overspising) og trenings vaner. Finn en god balanse mellom aktivitet og hvile.

Bli bevisst på dine vaner og test ut hva som fungerer for degOm det du gjør ikke fungerer, gjør noe annet!

Legg merke til når det du gjør fungerer og gi deg selv ros og tilbakemeldinger. På den måten øker du din bevissthet i hverdagen og finner ut av hva som er viktig og verdt å fokusere på. Det vil føre til at kropp og sinn er i balanse og som følge av det vil man få tilgang på energi og bedre helse.

Endring- positiv innstilling til din livsstil

Det koster å endre vaner, om man vil bli sunnere så må man spise annerledes og bevege seg mer. Derfor er det lurt å spørre seg selv, «Hva vil bedre helse gi meg»?

Beste motivasjonen er ofte den enkle. Det mange ofte gjør feil, er at de forbinder livsstilsendring med noe negativt som de må slite seg gjennom. En må snu tankegangen sin. Tenk heller «jeg skal investere den neste perioden av livet mitt til å gjøre noe bra for meg selv og kroppen min». «Jeg velger det sunne, det positive».

Hvis du har trent mye før, og ikke trent på en periode, må du komme over barrieren, og huske hvordan det var å være i god form. Er du i dårlig form og aldri har trent før, må du tenke at trening ikke er for spesielle mennesker, det å bevege kroppen er vi noe vi alle er laget for. Det gjelder å finne den aktivitetsformen som passer for deg og din kropp. Og ha det gøy mens du holder på!!

Husk det tar ca 12 mnd før en ny vane er innarbeidet. Så hold fokus og motet oppe. Etter at vanen er innarbeidet gjør du det på autopilot, uten at du trenger å minne deg selv på det.

Underveis i prosessen så kan det være god hjelp å ha en veileder «mentor» som motiverer deg videre til målet når motbakken føles tung.

Ta kontakt om du ønsker hjelp til å etablere gode tiltak for helsen din og øke bevisstgjøring rundt tanke og handlingsmønster for at du skal nå ditt mål!

 

#Settdegmål #bevisstgjøring #godhelse #balanseihverdagen