kaisa – Kopi

 

Mitt navn er Kaisa Hafredal (født, 1977). Jeg har etablert firmaet balanse i hverdagen som tilbyr blant annet  kostholdscoachinghelhetlighelse nettkurs og aktivitetsreiser i Norge og utlandet.

Jeg er lidenskapelig opptatt av helse og ernæring. Om hvordan mat, aktiviteter og tanker påvirker oss! Jeg er så heldig at jeg er turleder for nærturer og kajakkturer i DNT Turistforeningen i Norge og fjellguide i spektakulære naturomgivelser i hele verden. For Bærum turlag DNT arrangerer jeg ulike kurs (matkurs, vinsmaking etc) og yogaturer i marka med fokus på sunn økologisk mat. Jeg arrangerer vandringsreiser kombinert med fjell og naturopplevelser med lokal sunn mat og vin til mange spennende reisemål rundt i verden og Norge på 10 året i samarbeid med Viljareiser. (tidligere Jomfrureiser)

Jeg er en natur Junkie og kan nesten ikke leve uten tur hver dag. En aktiv hverdag er blitt min essensielle livsstil. Friluftsliv og ski er en stor interesse. Padle og sykle på sommeren. Tennis har blitt en stor lidenskap de siste årene.  Yoga og mindfulness holder meg i balanse både fysisk og mentalt. Det samme gjør det å være i naturen. Turer langs sjøen, i marka eller gå i fjellet. Det siste gir meg enormt glede.

Som over gjennomsnittet aktiv så ble det naturlig for meg å bli opptatt av mat. Mat som gir kroppen påfyll av næring og energi. Når en får smaken på ren naturlig ubehandlet mat og kjenner hvor godt det gjør for kropp og sinn så blir en automatisk veldig bevisst og selektiv i hverdagen. På mitt kjøkken så er det mye økologiske råvarer-hele og rene produkter og alltid friske krydderurter. Jeg ser på meg selv som en «bevisst kjøttspiser». Jeg velger vilt kjøtt, lam, gårdskylling og økologiske egg fra frittgående høner. Jeg forsøker å velge fersk villfisk og begrense oppdrettsfisk. Vi har minimum en kjøttfri dag i uken og det er jo så mye god vegetar mat! Naturlig ren mat smaker mye mer enn raffinert bearbeidet mat og kroppen min setter garantert pris på det. Hemmeligheten ligger i råvarene. Naturen vet best!

Min filosofi er å skape et kosthold basert på sunne leveregler. En livsstil basert på måtehold og balanse, uten rigide regler eller dietter. Det betyr å skape en balanse i kostholdet, passe streng og med en god dose nytelse. Det fører ingen vei å gi seg selv dårlig samvittighet når en først har spist noe som ikke er optimalt. Kunsten er å nyte det uten at det blir en vane. Jeg er også lidenskapelig opptatt av vin og har nettopp fullført vinkurs ved Norsk sommelier utdannelse som har gjort med enda mer inspirert og lærevillig. Jeg har vært på utallige vinsmakinger rundt i verden. Mine favoritt vinland er Italia og Sør-Afrika. Og dit har jeg spennende vandringsreiser kombinert med mat og vinopplevelser.

Oppskriftene jeg legger ut på bloggen er noen av mine favoritter. Jeg liker å lage mat med rene naturlige næringsrike råvarer. Oppskriftene inneholder mye økologiske råvarer (kan erstattes om du ikke har troen på økologisk) og jeg liker å inkludere «rå» mat (rik på enzymer) i kostholdet. Variert, fargerikt og ren mat er stikkord i mine oppskrifter.  Næringsinnholdet og de helsemessige fordelene i ingrediensene i oppskriften blir ofte beskrevet! Kos er viktig og det finnes så mye naturlig søtt som smaker fantastisk. «Rå» kaker og søtsaker med naturlige søtning lager vi mye av hjemme hos oss!

Spist er spist og gjort er gjort! Men det betyr ikke at vi kan velge å gjøre noe annet videre i livet!

Jeg oppfordrer deg til å la deg inspirere av de utallige flotte matbloggene der ute. Prøv ut nye råvarer og lag noen spennende retter. Ha det gøy på kjøkkenet og involver familien!

UTDANNING
Utdannet kostholdsveileder og NLP Coach.

  • Kostholdsveileder TMS ved Tunsberg medisinske skole
  • Master i NLP coaching-ICF (International coach federation) sertifisert Coach
  • DNT turleder – kvalifisert turleder i marka og i fjellet sertifisert kajakk turleder våtkort trinn 2
  • Ulike kurs innen kosthold/ernæring, yoga, mindfulness og meditasjon
  • Grunnkurs vin ved Norsk sommelier utdannelse.

Etter coachingutdannelsen ble jeg veldig bevisst på at «alt sitter i hodet». Ved bevisstgjøring av sanser, tanker og handlingsmønster så ser man mange muligheter og få begrensninger. Og veien til målet blir klart og tydelig. Det ble naturlig for meg å studere kosthold og ernæring etter coachingutdannelsen. Siden jeg har stor tro på at vi mennesker er hva vi spiser og gjør. Det er aldri for sent å gjøre ting på en annen måte som gir deg bedre helse, både mentalt, fysisk og emosjonelt. Dream big and feel good.

Det er inspirerende å se hvordan enkelte mennesker som gjør små endringer og justeringer i livet sitt oppnår store resultater som gir dem overskudd og glede. Og det er da kreativiteten, energien og livskraften virkelig vekkes!

MIN VISJON:
◊ Bidra til å motivere og inspirere til sunn livsstil med fokus på nytelse
◊ Opptatt av helheten i mennesket. Vekt på sammenhengen mellom kosthold, aktivitet og mental innstilling

Hva betyr balanse i hverdagen for meg?

Når jeg spiser smart mat som gir meg stabilt blodsukker og jevn energi. Når jeg får min daglige dose med dagslys, frisk luft og bevegelse i naturen. Bevegelse i form at både hjertepumpen slår raskere ved kondisjonstrening og at pusten og pulsen senker seg ved yoga og mindfulness. Når jeg får nok søvn og er på god fot med dem jeg er glad i. Når det jeg sier og gjør, er i samsvar med det jeg tenker og føler. Da opplever jeg balanse i hverdagen.

Helse er en helhetspakke med sunn mat, aktivitet og hvile. Det er viktig å finne en balanse i hverdagen for å kunne bli mest mulig lykkelig

En av mine store interesser er å lære mer om helse og ernæring. Jeg leser mye om emnene og får både lærdom og inspirasjon blant dyktige forskere, terapeuter og livsstilscoach/motivator etc. Jeg lever etter uttrykket «lær og del». Så det er med stor glede jeg deler tilegnet kunnskap og erfaring, samt inspirerende linker og videoer på min hjemmeside.

Håper jeg kan inspirere til en sunn hverdag med min helseblogg og at jeg ser deg på tur!

Ta kontakt om du ønsker veiledning eller for andre henvendelser.

Kaisa

#LIVET ER BEST UTE

#LIVET SKAL NYTES