Lær deg å erstatte usunn sukkerbaks med rawfood bakeverk søtet med annet naturlig søtning. Du kan erstatte sukker med dadler, rå honning, banan, yaconsirup og i blant agavenektar. Raw betyr at den ikke er varmebehandlet, så ingen steking. Det tar derfor kort tid å lage og den kan oppbevares i fryseren. Slik har du sunnere kaker, snacks kuler og energibarer lett tilgjengelig når søtbehovet melder seg.
Raw sitronbrownies
Ingredienser:
- 3 dl mandler eller cashew nøtter
- 2 dl stenfrie myke dadler
- 6 ss rå kakao
- 5 ss yaconsirup eller rå honning
- 1/2 ts ekte vaniljepulver
- 1/2 sitron- saften
- 1/2 sitron- sitronskall
- en klype himalayasalt
- Topping: sitronskall og hempfrø
Slik gjør du:
raw sitronbrownies
- Start med å kjøre mandler fint i en kjøkkenmaskin. Legg tilside i en skål.
- Kjør myke dadler til «daddelpaste». Så tilsettes de øvrige ingrediensene sammen med de finmalte mandlene. Bland alt godt sammen.
- Fordel deigen ut i en liten form dekket med bakepapir. Kvadrat form er best, men bruk det du har. Bruk en slikkepott eller hendene til å forme browniesen. La den bli ca 1 cm høy.
- Topp med litt revet sitronskall og hempfrø (eller finhakkede mandler)
- Sett i fryseren i ca 1 time før du tar den ut og deler opp i firkanter.
- Oppbevares i tett boks i fryseren eller i kjøleskapet.
- Nyt med god samvittighet
Prøv også andre oppskrifter med raw naturlig søtt :