Favoritt Cookies
– glutenfri, mørk sjokokade, havre og smarte ingredienser
Julecookies med mørk sjokolade, ca 8 stk
• 100 g romtemperert (Rørsos) smør
• 1 dl kokosblomstsukker
• 1 Økologisk egg
• 1/2 ts himalayasalt
• 1,5 dl økologisk havregryn
• 0,5 dl bokvetemel
• 1/2 ts bakepulver
• 100 g mørk økologisk sjokolade gjerne 80%
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Rør smør og sukker porøst med en gaffel eller i en kjøkkenmaskin.
3. Bland havregryn, bokhvetemel, salt og bakepulver sammen. Tilsett et egg og smørblandingen.
4. Tilslutt tilsettes grovhakket mørk sjokolade.
5. Kle bakebrett med bakepapir og form til 8 mellomstore cookies. ( De synker sammen så du kan bare legge på ca 1 ss til hver cookie)
6. Stekes midt i ovnen i ca 12-15minutter til de er gyldne. De skal bli sprø og litt myke i midten. Obs. de sveller ut når de stekes, så lag godt med mellomrom på brettet.
7. Avkjøl på brettet før servering. Nyt! Kjempe gode
Nyt med fin julemusikk og en god kopp te eller kaffe. God jul!