Favoritt cookies
– glutenfri, smarte ingredienser
Julecookies med mørk sjokolade, ca 8 stk
• 100 g romtemperert (Rørsos) smør
• 1 dl kokosblomstsukker
• 1 Økologisk egg
• 1/2 ts himalayasalt
• 1,5 dl økologisk havregryn
• 0,5 dl bokvetemel
• 1/2 ts bakepulver
• 100 g mørk økologisk sjokolade 80%
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Rør smør og sukker porøst. Tilsett egg, salt og havregryn.
3. Bland mel og bakepulver sammen og vend det inn i røren.
4. Tilslutt tilsettes grovhakket sjokolade.
5. Kle bakebrett med bakepapir og form til 8 mellomstore cookies.
6. Stekes midt i ovnen i ca 12 minutter til de er gyldne. De skal bli sprø og litt myke i midten. Obs. de sveller ut når de stekes, så lag godt med mellomrom på brettet.
7. Avkjøl helt på brettet før servering
Nyt med fin julemusikk og en god kopp te eller kaffe. God jul!
