You are currently viewing Walk, walk, walk… i naturen

Walk, walk, walk… i naturen

Kroppen vår er skapt for å være i bevegelse og den beste bevegelsen vi kan gjøre er å gå i naturen.

Walk, walk, walk

Naturen inneholder en kraft som ikke kan måles med noe annet og den påvirker oss mer enn vi forstår. Dagslys, luften og sanseinntrykkene vi får fra naturen påvirker både kropp og hodet. Det er gjort mye forskning rundt dette som du kan lese om i kildehenvisningen. Det å gå i naturen er en gavepakke til deg selv 

Når vi går i naturen skjer dette:

naturen demper stress og bekymringer, og får oss i bedre humør. Hjernekjemien endrer seg nemlig når du går, slik at du blir gladere og bedre rustet til hverdagsutfordringene. Lyset og den friske luften bidrar også positivt.

når du går fort, dannes det nye hjerneceller, og områdene i hjernen blir bedre til å kommunisere med hverandre. Du blir mer kreativ og klartenkt.

når du går styrkes hjerte og lungekapasiteten. Og blodsirkulasjonen økes.

når du går i naturen er det forskning som sier at immunforsvaret stimuleres og betennelse reduseres.

når du går stimuleres meridianene under føttene som igjen er knyttet til alle organene i kroppen. Og spesielt opp til hjernenbarken og igjennom hele nervesystemet.

  når du går i naturen og er i kontakt med den via føtter og hender så tilføyes kroppen naturlige antiokstidanter og negative ioner som finnes i naturen. Den kommer fra bakken vi går på i naturen (ikke asfalt), stranden, trærne, fjellet, fra havet og spesielt fossefall. Antioksidanter beskytte cellene mot oksidativt stress. Antioksidanter finnes også naturlig i kroppen vår og i maten vi spiser. Spesielt fargerike grønnsaker og Vitamin C & E.

når du går i naturen kan du med fordel ta av deg skoa i blant og gå barbeint. Dette kalles jording. Jording skjer igjennom elektronene jorden frigjør hele tiden. Dette gir mange helsegevinster fordi jorden er negativt ladet og vi mennesker er for mye i kontakt med positive ioner. For å skape balanse trenger vi negative ioner for å styrke oss. Eksempler på positive ioner er forurensning, stress, dårlig mat, elektrisk utstyr som tråløs nettverk. etc 

når du går i naturen slipper du sansene løs og friløser deg fra sinnets vandrende tanker. Har du ikke erfart at du er mer tilstede når du går i naturen? At det blir lettere å være i nuet? Kjenn etter neste gang du går tur i naturen.

når du går i naturen og beveger deg i ulendt terreng så styrkes balansen i kroppen. Ryggsøylen og hoftene roteres og styrkes. Beinmuskelaturen styrkes. Gå med staver og du vil få med armmusklene også!

når du går i naturen blir du mer glad, mer kreativ og sprek •

Lyst til å bli med på vandringstur i flott natur? De siste 6 årene har jeg arrangert vandringreiser til mange spennende destinasjoner i verden i samarbeid med Jomfrureiser. Jeg er også turlder i DNT Bærum turlag og har mange gratis turer i Vestmarka igjennom hele året. Sjekk Event kalenderen

Bli med på tur 

Kilder:•

• www.aftenposten.no/100Sport/sprek/Ny-forskning-Selv-korte-turer-i-naturen-forandrer-hjernen-194748b.html
• www.aktivtrening.com/sunn-livsstil/derfor-bor-du-ga
• www.businessinsider.com/why-spending-more-time-outside-is-healthy-2017-7?r=US&IR=T&IR=T
• www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5981243/
• www.walkingbynature.nz/why-walk-with-us/research-shows-benefits-of-nature-walks/
• www.pangea.stanford.edu/news/how-walking-nature-changes-brain