You are currently viewing Ville vakre vekster- Naturens spiskammer

Ville vakre vekster- Naturens spiskammer

NATURENS SPISKAMMER

Jeg er ekstra våryr om dagen fordi jeg lærer om spiselige ville vekster ⁣⁣

Jeg har kjøpt flere bøker om ville vekster tidligere som jeg har hatt liggende. Interessen har vært der, men tiden har ikke strekket til for å gå i gang med å lære og sanke. Nå derimot har både tiden og lysten vært 100 % tilstede. Og det er så fascinerende at det finnes så mye mat i naturen som smaker og lukter godt. Og ser helt nydelig ut i tillegg! Ville vakre spiselige vekster jeg har gått rett forbi i naturen i mange år. Og nå har de fått nytt liv i mine øyne. 

🌱 Ville spiselige blomster og vekster⁣ ⁣
🌱 Naturens spiskammer med mange skatter
🌱 kortreist, bærekraftig og økologisk⁣
🌱 Ser fint ut på tallerken⁣⁣, masse farger
🌱 Næringsrikt ⁣og spennende nye smaker
🌱 Helt gratis⁣⁣
🌱 frisk luft, mosjon og naturopplevelser mens en sanker⁣

Dekorativ garnityr og fargerik mat er en fryd for sansene  Vi spiser også med øyne. Sansene våre tar inn lukter, farger, ulike smaker (søtt, surt, salt, bittert og umami.)

Jeg har lært mye de siste ukene utifra bøker, nettet, instagram (ja faktisk) og av Rita Amundsen som driver solskinnet.no. Vi har vært på flere sanketurer sammen. Rita er lidenskapelig interessert i ville vekster og å spise lokal bærekraftig mat. Hun jobber på heltid med kurs og foredrag om spiselige ville vekster. Jeg har vært så heldig og få til et samarbeid med henne slik at vi fremover skal arrangerer «Ville vakre spiselige vekster- Sanketur i Vestmarka» i regi av DNT Bærum Turlag.

Første kurs blir torsdag 21 mai (kr. himmelfart)
Vestmarka kl 12-15
Ekstra dato 28 mai og 1 juni

• Link til påmelding her: www.dnt.no/aktivitete 

• Mer info om kurset her balanseihverdagen.no/event-villevekster

Vi inviterer til ca 2 timers sanketur av ville vekster vi finner i området rundt Nedre gupu i Vestmarka. Etterpå samles vi rundt koselige gapahukene på Nedre gupu for å lage mat av det vi har sanket. Vi lager blant annet vill pesto og vill urte te. All aktivitet skjer utendørs  

I det siste har jeg pyntet maten med spiselige blomster og ville vekster. Kjempe spennende smaker og mye flott farger. Jeg har laget te og pesto. Og pyntet kakebakst med spiselige ville blomster. Anbefaler alle å lære om spiselige ville vekster og sanke gratis i naturen. Naturen spiskammers med så mange skatter 

Kilder Bøker:
• Velsmakende ville vekster av Anne-Elise Torkelsen
• Fra Naturens spisskammer