Pizza!!! glutenfri, vegetar, fiber og proteinrik
Denne oppskriften er italiensk inspirert og har mange gode smaker. Pizzafyll med mozzarella, Roquefort og parmesan ost. I tillegg til mye grønt. Bunnen er glutenfri og fiberrik. Det gjør pizzaen til en sunnere variant
pizza med Italienske smaker
Ingredienser pizzabunn (1 liten langpanne bunn)
√ 50 g mandelmel som du kverner fra mandler
√ 100 g havregryn
√ 1 økologisk egg
√ 1/2 ts bakepulver
√ en klype himalayasalt
√ 1,75 dl vann
√ 1 ss olivenolje
Ingredienser pizzafyll
√ Pesto
√ purre
√ strimlet paprika
√ cherry tomater
√ Roquefort & parmesan
√ Mozarella ost (fersk eller strimlet)
√ friske krydderurter: basilikum og oregano
√ krydder : timian og chili
√ nykvernet pepper
Se også: Oppskrift på pesto
Slik gjør du:
- Bland ingrediensene til bunnen godt sammen i en kjøkkenmaskin/bolle. Massen blir ganske «flytende». Vannet fordamper under steking.
- Smør et tynt lag utover med en slikkepott på et stekebrett med bakepapir.
- Forstek i 15-20 minutter på 175 grader varmluft.
- La pizzabunnen hvile i ca 5 minutter (slik at den er litt avkjølt før du legger på fyllet).
- Start med å smøre på et lag med pesto. Legg på oppskåret purre, paprika og cherry tomater som er delt i to. Strø over krydder som timian, oregano og litt chiliflak om du ønsker litt spicy pizza. Så topper du med mozzarellaost , Roquefort og parmesan.
- Stekes videre i ca 10-15 minutter på 175 grader varmluft til osten er smeltet og bunnen er sprø.
- Legg pizzaen på et serveringsbrett og topp med frisk basilikum eller andre krydderurter. Du kan også riste noen pinjekjerner og ha over i tillegg til ruccolablader og noen sorte oliven.
- Bon Apetitt
Pizzaelsker?
[custom_list]