You are currently viewing Vegansk kremet gresskarsuppe

Vegansk kremet gresskarsuppe

Gresskar er en type vintersquash som tilhører Cucurbita familien. Det er hjemmehørende i Nord-Amerika og spesielt populært rundt Thanksgiving og Halloween.

Gresskar inneholder godt med vitaminer og mineraler. Spesielt kalium, vitamin C og fiber. Den er høyt i betakaroten, et karotenoid som kroppen omdanner til vitamin A. Det er også en type antioksidanter som beskytter cellene i kroppen. Gresskar er utrolig lav i kalorier til tross for at den er fullpakket med næringsstoffer. Den inneholder nesten 94 % vann.

Gresskarfrø som er inni er spiselige og veldig næringsrike. De er knyttet til en rekke helse fordeler. De er en god kilde til magnesium, sink, kalium og jern. I tillegg har de et stort mangfold av antioksidanter og proteiner. Gresskarkjerner er anti-parasitt og bidrar til å ta knekken på sopp og parasitter. Les mer om helsefordeler med gresskarkjerner

Høsten er tid for supper. Denne suppen er smakfull, næringsrik og varmende. Gresskar er lett tilgjengelig på denne årstiden.

Ingredienser 2 personer

vegansk kremet gresskarsuppe

  • ca 500 gram gresskar, renset for skall og frø
  • 1-2  økologiske gulrøtter
  • 1 løk
  • frisk revet ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten chili
  • ca 6 dl grønnsakskraft
  • 3 dl (en boks) kremet kokosmelk
  • kokosolje til steking (alt. rapsolje)
  • himalaya eller havsalt
  • nykvernet pepper
  • sitronsaft, eller limesaft
  • frisk koriander eller persille

Slik gjør du:

1. Skjær gresskar, gulrot og løk i terninger. Hakk og finsnitt hvitløk og chili. Varm oljen i en kasserolle eller gryte. Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge. Tilsett chili og hvitløk. Fres videre i et par minutter under omrøring.

2. Ha i gresskar og gulrot og fres videre i noen minutter. Tilsett revet ingefær. Hell over kraften. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca 20 minutter.

3. Tilsett kokosmelken og la det få et lite oppkok (ikke koke). Smak til med limesaft, salt og kvernet pepper. Tilsett mer væske om det trengs. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Suppen skal ha en kremet konsistens.

4. Server med frisk koriander eller andre urter du liker. Du kan gjerne riste noen gresskarkjerner å ha på toppen for litt crunch. mmm..NYT!

Oppskrift på ristede gresskarkjerner

#gresskarsuppe

• Mer inspirasjon? Se flere sunne oppskrifter her.