You are currently viewing Vandring og sunn mat på Mallorca med Jomfrureiser

Vandring og sunn mat på Mallorca med Jomfrureiser

Mallorca er en perle å vandre i…. høye fjell, strandparadis, klipper, gamle turstier (GR 221) som går på kryss og tvers på øya, olivenlunder, sitrontrær, mandel- og appelsintrær. 

På Mallorca kan du bestige øyas høyeste fjell og ta en svømmetur i middelhavet på samme dag. Du kan avslutte dagen med solnedgang og nydelig tapas med god manchego ost og serrano skinke…

Vandring Mallorca

På vandringturene med Jomfrureiser er vi første del av uken i Port de Pollenca som ligger i en bukt helt nord på øya. Siste del dra vi videre til nordvestkysten av øya og til vakre Soller og Deia. Soller er selve hjertet i fjellkjeden Sierra de Tramuntana. Her skal vi vandre på idylliske stier mellom lunder med oliventrær og havutsikt. Både oliven og mandler er viktige og store eksportvarer for Mallorca. Begge deler smaker fantastisk på øya!

Vi bor på hotell med høy standard, hotell ved stranden og i idylliske fjellandsbyer med fjell og havutsikt. Utsøkt frokostbuffe og ferskvanns basseng/sauna.

Mallorca er en perle av en øya, byr på flott natur, har et fantastisk terreng for vandring, toppturer og naturopplevelser. Det er ikke alle som tror det om Mallorca. Øyen har fått et litt dårlig rykte og mange blir overrasket over den frodige naturen og de flotte strendene.

Naturopplevelser (40)

Vandring Mallorca

Turene starter gjerne igjennom skogen på gamle stier og opp til fjelltoppen hvor utsikten er magisk. På toppturen til Mallorcas høyeste fjell, Masanella, er det 360 graders utsikt over hele øya og med utsikt over Middelhavet.

Først yter vi, så nyter vi! 

 

 

Langs vandringveien kan du plukke med deg en sitron, som faktisk lukter og smaker ekte sitron, som du kan skvise i vannflasken din. Du kan filosofere over livet på gamle stier som generasjoner av generasjoner har gått før. Du møter mennesker fra hele Europa som hilser og smiler. Livet er rett og slett herlig på vandring på Mallorca. Solen skinner stort sett hele tiden, en frisk vind kommer og går, smakfull frukt og mat i sekken og kun bevegelsen i kroppen som trenger fokus.

Vandring Mallorca

Felleskap og glede er viktig på turer med Jomfrureiser. Vi motiverer hverandre underveis på turene og hygger oss på kvelden med god mat.

Vandring Mallorca

Vandring MallorcaVandrin og sunn mat Mallorca

Vandring MallorcaVandring Mallorca

Det er fokus på sunn mat hele uken. Rene og lokale gode råvarer er det mye av på Mallorca. Fiken, mandler, oliven og sitroner vokser over hele øya og smaker fantastisk! Vi spiser måltider med fersk fisk, lam, vegetarmat, tapasskinke og øyas smakfulle oster på spesielt utvalgte restauranter på øya.

Vi tar stopp underveis på små perler og nyter utsikten men vi spiser det vi har i sekken. Maten smaker virkelig godt ute i naturen!

Vandring Mallorca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blir mange opplevelser i løpet av vandringsuken. Alt fra vinsmaking på prisbelønnet vingård og yoga til levende musikk på en intimt yogastudio i gamlebyen Pollenca. Det blir også tid for shopping og sightsing!

Vinsmaking mallorcaVandring MallorcaDeya

Neste vandringstur til Mallorca er påsken 2017 og 17-24 september 2017.

Se program og påmelding her:www.jomfrureiser.no/mallorca-vandring-med-kaisa

Vandringen er klassifisert som middels+ og passer for deg som er i god fysisk form og som liker en aktiv opplevelsesfylt ferie. Turene starter ca kl. 09:30. Vi spiser frokost på hotellet, lunsj underveis på tur og samles til felles middag på kvelden.

Fokus på sunn og god mat hele vandringsuken!

Vandring Mallorca  Vandring Mallorca

#aktivitetsferie #friskluft #sol #naturopplevelser #sunnmat

[box] Alle foto: private rettigheter Kaisa Hafredal
Temareiser- www.jomfrureiser.no[/box]