You are currently viewing Vandring og sunn mat på Kreta med Jomfrureiser

Vandring og sunn mat på Kreta med Jomfrureiser

Vandring og sunn mat på Kreta med Jomfrureiser

Vandring på Kreta byr på kystvandring mellom turkisblått hav og topptur til høye hvite fjell. Vi går på gamle stier (E4) som er spekket med ville urter og blomster som gir fra seg herlige dufter. Villgjeiter, fugleliv, olivenlunder og fantastisk natur følger oss på veien.

På vandringsturene jeg arrangere i samarbeid med Jomfrureiser går vi fra Paleohora, vest på øya, følger kyststien til Hora Sfakia, midt øst på øya. Vi går også til Elafonisi, stranden som er kjent som Kretas svar på Maldivene med sin rosa sand. Vi vandrer igjennom vakre intime Irini kløften og besøker idylliske Loutro.  Vi vandrer mellom ca 5 timer daglig. Vi tar stopp underveis, spiser, bader og nyter utsikten. Vi bor på små autentiske familiedrevet hotel og avslutter uken med en dag i Chania med tid for shopping, sightseeing og spa. I Chania bor vi på flott hotell helt nede ved havnen.

Kreta byr på flott natur og har et fantastisk terreng for vandring, toppturer, natur og matopplevelser. Vi overnatter på små idylliske steder.

Vi avslutte vandringsdagen med solnedgang og nydelig lokale greske delikatesser som oliven, fetaost, solmoden tomater, aubergin, fersk fisk og lam som har beitet fritt i fjellheimen hvor det bugner av ville urter og planter. Alltid varierte friske salater på menyen på greske taverna langs kyststien.

Tunfisk salatimage

Det er fokus på sunn mat hele uken. Rene og lokale gode råvarer er det mye av på Kreta. Vi spiser måltider med fersk lam og sjømat, greske salater, oliven og øyas smakfulle fetaost på spesielt utvalgte restauranter på øya. Vi tar med mat vi spiser ute underveis på turene.

Gresk yougert

Felleskap og glede er viktig på turer med Jomfrureiser. Vi motiverer hverandre underveis på turene og hygger oss på kvelden med god mat. Det er en hviledag i midten av uken hvor du kan nyte solen og bli med på yoga/mindfulness på stranden.

 

Jomfrureiser Kreta mai 2015 (105)

Jomfrureiserkreta

vandring på kreta
Vi går langs kysstien fra vest til øst på øya
vandring på kreta
Alltid tid til litt yoga. Her fra Gingilos på 2081 moh.

Se link for program og påmelding til neste vandring til Kreta: www.jomfrureiser.no/kreta-vandring-med-kaisa,

Vandringen er klassifisert som middels+ og passer for deg som er i god fysisk form og som liker en aktiv opplevelsesfylt ferie.

#Aktivitetsferie #friskluft #sol #natur #sunnmat

 Alle foto: private rettigheter Kaisa Hafredal
Temareiser- www.jomfrureiser.no