You are currently viewing USA- vandring i Arizona- Sedona og grand canyon

USA- vandring i Arizona- Sedona og grand canyon

I november 2021 var jeg en måned i USA i staten Arizona og besøkte familie i Phoenix. Jeg gikk i fjellene i Phoenix og dro på hiking i ulike deler av Arizona. Jeg fikk mange anbefalinger om å dra til Sedona for å oppleve det spirituelle stedet og gå i fjellene med vortex energi. Grand canyon ligger ikke langt unna, kun et par timer nordover. Så vi kjørte via flaggstaff på route 66 for å oppleve grand canyon. Hele runden gjorde stor inntrykk på meg med ørkenlandskapet med alle sine palmer og kaktus trær. Sandstier og spesielle mektige fjellformasjoner. Og ikke minst underverket grand canyon som er et helt utrolig syn. Arizona er staten i USA som inneholder mange varme og solrike dager. Det kan bli veldig varmt på sommeren. Så det gjelder å dra på riktig årstid. Når jeg var der i november måned så lå temperaturen rundt 20-25 grader.

Etter denne opplevelsen bestemte jeg meg for å lage en vandringsreise hit til samme årstid. Vandringsreisen til USA er 16-26 november 2023.

På reisen som jeg arrangerer i samarbeid med Vilja skal vi oppleve høydepunktene i staten Arizona. Vi skal også oppleve Phoenix, også kalt sol-dalen på grunn av sitt ørkenklima. Her er det også flotte hiking områder. Phoenix er en storby med sine 1,6 millioner innbyggere som byr på mange aktiviteter. Mystery castle i South Mountain Park, museum (spesielt det anerkjente Heard Museum som viser native americans kunst og kultur) og musikkbyen har mange jazzklubber og konsert. Høydepunktene på denne reisen er selvsagt Sedona og grand canyon. Begge stedene har sin helt egen magi.

Høye kaktus og palmer i Phoenix

 

Sedona har lenge vært sett på som et sted både hellig og mektig. Både klima, landskapet med elver og sine røde sandstone fjellformasjoner og vortex energi gjør stedet til en magisk opplevelse. De ikoniske røde steinene i Sedona vil ganske enkelt ta pusten fra deg. Du vil bli imponert over de majestetiske fjellformasjonene og kanskje føle energien som dette området er kjent for.

Hva er en vortex? Vortex antas å være virvlende energisentre som bidrar til helbredelse, meditasjon og selvutforskning. Dette er steder hvor jorden virker spesielt levende med energi. Mange føler seg inspirert, ladet opp eller oppløftet etter å ha besøkt en vortex.

De fire mest kjente Sedona-vortex områdene er på Airport Mesa, Cathedral Rock og Bell Rock. Hver utstråler sin egen spesielle energi. Vi skal vandre på alle stedene på vår reise!

Sedona har utviklet et verdensomspennende rykte som et sted for de spirituelle. Dette er et stort samfunn som fremmer en rekke alternative healing og åndelig praksis. Det er velvære og krystall butikker spredt gjennom byen. Vi vil kjenne energien her og det blir garanterer en spirituell opplevelse!

Sedona med røde vortex energi fjellene og grand canyon

 

Grand Canyon er en enorm kløft som ble skapt av Coloradoelven i løpet av flere millioner og som ligger innenfor Grand Canyon nasjonalpark, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Parken ble etablert som en av de eldste nasjonalparkene i USA 26. februar 1919. Grand Canyon er omtrent 446 km lang, over 2 milliarder år med geologisk historie i lagene. Og over 1800 meter på det dypeste. Den første europeeren som kom til Grand Canyon var spanjolen García López de Cárdenas i 1540. Da hadde allerede amerikanske urfolk bodd i området i over 3 000 år.

Grand Canyon er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er en av USAs største turistattraksjoner. 

USA – Vandring i Sedona og Grand Canyon

På vandringsreisen i november opplever vi magiske naturopplevelser i nasjonalparken Grand Canyon og mektige Sedona med sin vortex energi. Vi kjører igjennom Arizona og stopper for vinsmaking i landlige Cottonwood. Og vi opplever storbyen Phoenix.

Reisens høydepunkt

  • Vandring og opplevelser i et unikt landskap
  • Ørkenlandskap med høye kaktus og sandstier
  • Grand Canyon som står på Unesco`s verdensarvliste
  • lokal guide som forteller om underverket
  • Kjører deler av route 66 med stopp i Flagstaff
  • Spirituelle ritualer i Sedona
  • Vinsmaking på vingård i Cottonwood
  • Besøk til spøkelsebyen Jerome
  • Felles middager med fokus på lokal mat
  • Citylife i Phoenix

Program og påmelding her