You are currently viewing Tips og råd for bedre matvett

Tips og råd for bedre matvett

Vi kaster mer mat og produserer mer søppel enn aldri før. Nordmenn er faktisk mindre miljøbevisste enn en gjennomsnittlig amerikaner. Hver normann kaster over 50 kg mat pr år og 230 000 tonn tilsammen.

Lær deg å handle og spise smartere. Du sparer både tid, penger og samtidig blir du mer miljøbevisst.

På matvett.no finner du nyttig informasjon om hvordan bli flinkere til å kaste mindre mat. Lær deg forskjell på «best før» og «siste forbruksdag». Riktig oppbevaring av ulike rådvarer. etc

Logo - Horisontal

Tips og råd:

  • Kjenn ditt kjøleskap. Kanskje starte med en oppryddning?
  • Plannlegg innkjøp og måltider. Lag en innkjøpsplan i uken.
  • Lag store porsjoner av noen gode retter og frys ned. Dermed har du god og lettvint mat når du har det travelt
  • Tilbereding av restemat kan faktisk bli godt. Vær kreativ og bruk det du har i kjøleskapet.
  •  Mat til overs legges i tett boks i kjøleskapet (eller fryses) til senere andledning. Spe på eventuelt med en frisk salat.
  • Frys ned brød i skiver når det er ferskt. Ta opp litt og litt. Bruk f.eks brødristeren når brødet ikke er ferskt.
  • Slapp salat blir som ny etter et isbad.
  • Du trenger ikke så mange forskjellige pålegg i kjøleskapet av gangen. Velg ut noen oster og kjøttpålegg av høy kvalitet istedenfor mange av lavere kvalitet som du ender opp med å kaste.
  • «Best før dato» og siste forbruksdato er ikke det samme. Lukt og smak deg frem.
  • Les om flere tips og råd på matvett.no

#Matvett #godetiltak #værkreativ #personligansvar #bærekraftigliv

Kilder: mattvett.no, ssb