Jeg elsker Tahini og på Happy Foods på Frogner smakte jeg en Tahini bar som var så god. Jeg har laget min egen variant med havre og honning som søtning. Denne oppskriften er laget på «slump». Derfor er ikke nøyaktig måling oppgitt i oppskriften. Her er det bare å eksperimentere seg frem. Det viktigste er å finne en balanse mellom de tørre og våte råvarene. Slik at baren henger sammen. Den er rå, og skal ikke stekes. Enkel å lage og veldig god å nyte. Glutenfritt og med naturlig søtning.
Tahini er ristede sesamfrø som inneholder mange næringsstoffer. Spesielt jern og mineraler som kalsium, kalium og magnesium. Tahini er rik på proteiner og sunne fettsyrer.
- Her er 7 gode grunner til å spise Tahini.
- Oppskrift på å lage hjemmelaget Tahini med Berit Nordstrand
Oppskrift Tahini bar med havre og honning
- ca 1 dl Økologisk glutenfritt havregryn
- ca 1 dl bokhveteflak (kan bruke mer havre)
- ca 1 d kokosflak
- ca 2 ss spiret bokhvete (kan sløyfes)
- ca 2 ss økologisk råkakao pulver
- litt kanel
- litt himalayasalt
- ca 4 ss tahini
- ca 2-3 ss rå honning
- ca 2 ss økologisk virgin kokosolje
Slik gjør du:
1.Bland det tørre sammen først med en skje, tilsette det våte og kjør maskinen raskt sammen til alt blander seg. Det skal ikke bli finkjørt, det skal ha litt konsistens.
2. Hell over i en firkantet form/boks. Klem massen sammen og sett i fryseren så det får satt seg. Ca 10 minutter.
3. Ta ut av fryseren og skjær opp i biter og putt i tett boks. Den kan fint stå i kjøleskapet noen uker. (kan også fryses ned)
4. Nyt mellom måltider som energi påfyll, eller til kaffe/te kos. Mange gode næringsstoffer til kroppen.
#Tahini #tahini bar
Oppskrift på en annen variant av Tahini bar med nøtter og med smeltet sjokolade på toppen