Sunne lapper
Lapper er perfekt til frokost eller til kos for små og store.
Det er enkelt å mikse sammen en røre og følgende oppskrift er basert på sunne gode råvarer. Det er gitt alternative ingredienser for glutenfri lapper. I oppskriften kan du lure inn ekstra næringsrike ingredienser og det smaker fremdeles godt for de små.
Chiafrø, hampfrø, nypepulver og hvetekim er godsaker som passer godt i denne lapperøren!
Ingredienser:
Oppskriften er beregnet til 2-3 personer
√ 2 dl melblanding- f.eks blanding av rug, spelt og emmermel
For glutenfritt: Blanding av mandelmel, kokosmel og bokvetemel
√ 1 dl økologisk havregryn. For glutenfritt: bokveteflak/glutenfri havregryn
√ 1 ts bakepulver
√ 2 ts chiafrø
√ 1 ss psyllium husk (kan sløyfes)
√ 1/2 ts himalaya salt
√ 1 ts råhonning/eller en liten hakket banan
√ 3 ss rapsolje
√ 2 egg (chiafrø og johannesbrød-kjernemel kan erstatte egg)
√ 1 dl cottage cheese
√ 1 dl gresk yougert
√ 1 dl Cultura eller mandelmelk
√ Tilsett det du ønsker av feks. Chiafrø, hampfrø, knuste linfrø, havrekli , rice bran og litt nypepulver og/eller camu camu pulver for antioksidanter og C-vitaminer
Fremgangsmåte:
- Visp eggene sammen og tilsett cottage cheese, yougert eller melk.
- Videre så blander du inn de tørre ingrediensene.
- Så tilsetter du honning/banan og rapsolje.
- La røren stå å hvile i minimum 20 min før steking.
- Steke lappene i Røros smør, ghee eller rapsolje.
Lappene smaker godt med:
- cottage cheese og blåbær/bringebær
- brie og fikensyltetøy
- geitost
- tahini
- hjemmelaget sjokoladepålegg
#lapper #bær