Squash, eller zucchini som det også heter, er en veldig kjent grønnsak som er spesielt mye brukt i det greske kjøkken. Squashkaker spiser jeg ofte på vandringsturene jeg arrangerer til Kreta med Jomfrureiser og oppskriften er inspirert derifra.
Squashkaker smaker kjempegodt, er ekstremt kalori- og karbohydratfattig. Squash inneholder godt med kostfiber, B-vitaminet folat, vitamin C, mineralet kalium og kalsium.
Squashkaker 4 stk
Ingredienser ♦
- 5 dl raspet squash (ca 1 stor squash)
- 2 egg
- 2 små sjalott løk
- 2 ss finhakket bladpersille
- sitronskall fra økologisk sitron
- nykvernet pepper og himalayasalt
- 1 dl revet parmesan
- kaldpresset olivenolje eller rapsolje til steking
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Riv squashen i en kjøkkenbolle, bruk de største hullene på rivjernet.
- Flytt squashen over i et kjøkkenhåndkle og press ut all væsken. Denne prosessen er viktig for å fjerne overflødig væske, om ikke så blir stekeprosessen vanskelig.
- Ha squashen tilbake i bollen og bland inn egg, løk, finhakket persille, sitronskall, litt salt og nykvernet pepper. Tilslutt vender du inn revet parmesan.
- Fordel til 4 store spuashkaker og stek på medium varme 3-4 minutter på hver side. Når de har fått en gyllen farge, legges de i en ildfastform og 10 minutter på 180 grader i ovnen for å bli gjennomstekt.
- Serveres med en gang gjerne sammen med Tzatziki (youger, agurk, hvitløk og sitron) og en frisk fennikels & eple salat.
- Oppskrift på fennikel & eplesalat som passer til squashkaker ♦
Bilde er hentet fra: www.eatingwell.com/recipe/252438/parmesan-squash-cakes/
Kilder: Næringsstoffer i squash: www.matvaretabellen.no/squash-zucchini-raa-06.085