You are currently viewing Det sprekeste kommer rett fra naturen

Det sprekeste kommer rett fra naturen

Det sprekeste kommer rett fra naturen… Hva legges i det?

solenNaturen vår inneholder en kraft som ikke kan måles i noe annet. Tenk bare på solen hvor viktig den er for oss mennesker. Hvor stor glede vi har av varmen, lyset og energien den gir. Kroppen vår produserer vitamin D fra solen og når vi mangler vitamin D så kan vi kjenne oss kraftløse. Vi trenger varmen og lyset fra solen for at kroppen skal være i balanse. En annen ting er at alt oppleves og føles bedre når solen skinner. Naturopplevelser blir sterker. Verden virker vakrere når solen skinner og humøret vårt lysner opp. Det er lite som kan måle seg med sollyset!

jumping in lakeKanskje en ting.… og det er vann. Vann som gir næring og vekst til planter, urter, røtter og trær. Vann som får ting til å gro slik at vi har noe å spise. Vann vi kan drikke for å gi kroppen væske den trenger for å gi liv, til å forbrenne næringstoffer og til å frakte avfall ut av kroppen. Uten vann klarer ikke kroppen å overleve lenge. Tenk hvor viktig rent vann er for vår tilværelse. Rent vann som fisken kan svømme i, rent vann som gir næring og vekst til matproduksjon, rent vann vi kan bade i om sommeren. Hvor spreke hadde vi mennesker vært uten vann og solen?

rentvann2Fra naturen kommer dyr, ville spreke dyr som lever av det som er i naturen, beitedyr, gårdsdyr, mikroorganismer som er nødvendig for et godt jordsmonn og pollinering. Insekter, sopp, urter, planter, blomster, trær osv osv…

Hva hadde vi mennesker vært uten mangfoldet som kommer fra naturen? Alt henger sammen og at det ene utfyller det andre. Det er viktig at vi tar vare på naturen og maten vår. At politikerne setter miljøet og jordbrukspolitikken på agendaen. At forbrukerne velger naturlig dyrket mat fremfor bearbeidet halfabrikat ferdigmat.

fennikelNormenn er blitt mer matkvalitet bevisste. Det er heldigvis flere og flere matprodusenter som gjør endringer i matproduksjonen sin for å møte forbrukernes etterspørsel og behov.

Den sprekeste maten kommer rett fra naturen. Det er fra naturlig mat de kraftfulle næringstoffene ligger og som gir byggeklosser til cellene i kroppen som gir deg god helse. (immunforsvar, fordøyelse, energi etc)grønnsaker

Lær deg å handle og spise smart! Velg mat som er dyrket så naturlig som mulig som er minst mulig tuklet med. Uten tilsatt e-stoffer, konserveringsmidler og smakstilsetninger. Det gjør du ved å sjekke hvor maten er produsert og hva den inneholder. Bruk sesongens ferske lokale råvarer. Støtt økologisk, etisk og bærekraftig mat. Velg med fordel økologisk dyrket mat som er uten kunstgjødsel og sprøytemidler.

Tenk om halvfabrikat ferdigmat, GMO dyrket mat, kunstige søtstoffer, moderne raffinert melsorter, raffinert vegetabilske oljer, oppdrettsfisk, uetisk kjøttproduksjon ville være det som er tilgjengelig for oss?

Hvordan hadde kroppen vår taklet det og hva hadde skjedd med vår mentale tilstand?

En av nøkkelen til balanse i hverdagen er å spise mer ren mat, bevege seg mer i naturen og lytte til sin egen kropp.

Spis deg happy! Vær bevisst- matbevisst. Hemmeligheten ligger i råvarene. Naturen vet best! Du blir hva du spiser og gjør!

Energiproduksjon er et samspill av kjemiske, hormonelle og nevrologiske reaksjoner. 
ATP = kroppens energimolekyl og er forutsetning for liv.

Beveg deg i naturen. Det finnes mange uteaktiviteter som kan erstatte inneaktiviteter. Gå turer i marka på sommeren og gå på ski på vinteren. Gå eller løp turer langs sjøen, i skogen eller gå toppturer. Lær deg yoga og gjør øvelsene ute. Ta med manualer ut og gjør styrkeøvelsene i parker, hagen etc.

Kroppen og sinnet trenger dagslys, luften og sanseinntrykkene fra naturen. Naturen påvirker oss mer enn vi forstår. Det er gjort mye forskning rundt dette. Naturen er grønn resept for kropp og sinn.

de sprekeste kommer fra naturen

Antioksidanter er viktig for å beskytte cellene mot oksidativt stress. Vi har antioksidanter naturlig i kroppen vår og det finnes i maten vi spiser. Jording er et gratis alternativ til jordens naturlige antioksidanter. Det er en bølge av mennesker som går barbeint så fort de har mulighet.

Lev et bærekraftig liv. Ta vare på naturen og kroppen din. Skap god helse igjennom et sunt kosthold, aktivitet og hvile.

 #det sprekeste kommer fra naturen #naturen vet best #ren mat #sol #vann #natur
#bevegelse i naturen #bærekraftig mat #bærekraftig liv #balanse i hverdagen

urter

Ønsker du å bli med på felles aktivitetsturer i marka og i utlandet? 

Fokus på turene er aktivitet i naturen og sunn bærekraftig mat. Se program og tidspunkt her:

[box] Kilder:
-Ren mat
-oikos –okologi-boom-over-hele-landet,
www.aftenposten.no/100Sport/sprek/Ny-forskning,
-Bilder: Shutterstock

[/box]