You are currently viewing Sov godt med riktig pute og sengetilbehør

Sov godt med riktig pute og sengetilbehør

søvn

God nattesøvn er alfa omega for å prestere optimalt i hverdagen. Det er mange ting som påvirker søvnkvaliteten. Alt fra livssituasjon, kosthold og helsemessige plager. Heldigvis er det mange ting som kan gjøres for å bedre søvnkvaliteten. Les mer her for tips om mat og rutiner for god nattesøvn.

Riktig pute og sengetilbehør kan gjøre stort utslag på søvnkvaliteten

Har du tenkt på at hodeputen og madrassen du sover på kan påvirke søvnen? Riktig pute og sengetilbehør kan faktisk gjøre stort utslag på søvnkvaliteten. Jeg har selv god erfaring med hodepute fra Tempur, som jeg kjenner er mer unnværlig enn jeg har vært klar over. Jeg har hatt Symphony Pute fra Tempur i over 6 år (som forøvrig er like fast og fin i formen som før). Jeg merker stor forskjell når jeg er bortreist og bruker vanlig dunpute, iforhold til min egen pute. Tempur puten min gir meg støtte til nakken og hodet igjennom hele natten. Når jeg bruker en vanlig dunpute føles det som hodet ligger rett på madrassen når jeg våkner og nakken min liker ikke det spesielt godt. Utenom puten så har jeg dobbeldyne fra Tempur. Det er en helårsdyne som regulerer varme og kulde etter behov. Dynen er varm på vinteren og akkurat passe avkjølende på sommeren.

Det er lett å sammenligner sin egen seng og utstyrt når en er bortreist… Det er ingen steder som min egen seng, min egen pute og dyne! Med sengetøy i sateng eller økologisk bomull så er sengeopplevelsen optimal og jeg sover veldig godt. Det er lett for å bli bortskjemt, så jeg setter faktisk pris på å erfare harde madrasser, små «tomme» dunputer og kalde dyner når jeg f.eks er på vandringsturer på Kreta eller overnatter på en DNT hytte. Det som jeg med sikkerhet erfarer er at riktig pute og sengeutstyr gir utslag på søvnkvaliteten!

Hva er TEMPUR?

Tempur er et viskoelastisk materiale med åpen cellestruktur. Det temperatursensitive og trykkavlastende materialet former seg etter kroppens konturer og bevegelser. Tempur gir kroppsstøtte uten at du får noe trykk tilbake og gir økt blodsirkulasjon. Materialet reiser seg tilbake til sin opprinnelige form og holder seg i fast form i mange år. Noen produkter har oppimot 15 års garanti. Alle tempur produktene (pute, madrasser og dyner) er allergivennlig og resistent mot midd.

TEMPUR Symphony Pute

Det som skiller Tempur fra en dunpute er at Tempur gir en ergonomisk støtte til hode, hals og nakke. Det temperatursensitive materialet som brukes i Tempur mykner når det reagerer med kroppsvarm og former seg naturlig etter hodet og nakken. Symphony Pute, som er min favoriett, er en tosidige pute og gir støtte om du sover på rygg, mage eller på siden. Putetrekket er allergivennlig og resistent mot midd. Trekket kan tas av og vaskes på 40 grader. Noe som er veldig praktisk!

tempur pute
Du kan forbedre sovestillingen din om natten og kvaliteten på søvnen ved å velge riktig pute. Tempur former seg etter deg, gir deg støtte og er trykkavlastende.

Helårsdyne fra Tempur

tempur dyne

Dundynen fra Tempur er en helårsdyne med temprakon teknologi som regulerer kroppstemperaturen når du sover. Dynen er fylt med høykvalitetsdun fra Sibirske gjess og det er sydd inn et mykt og isolerende materiale som gir dynen en temperaturregulerende effekt. Dynen består av et nettverk av minikapsler som absorbere overskuddsvarmen fra kroppen når du er varm.

Tempur har et stort utvalg av madrasser, overmadrasser, hodeputer, sitte/nakke/ryggputer og reiseputer med trykkalvlastende effekt som gir ergonomisk støtte. Riktig hodepute og sengetilbehør er helt klart en god invistering for helsen og nattesøvnen!

Magnetmadrass

Optimalisering av helsen med VelloFlex magnetmadrass. Magnetmadressen er foret med ull og bomull. Den legges over din madrass/overmadrass og gir deg behandling igjennom natten. Magnetterapi påvirker kroppen vår fysiologisk ved å stimulere kroppens naturlige prosesser. Brukeren kan merke dette som bedre søvn, mindre smerter og mykere muskler og ledd. Magnetterapi øker blodsirkulasjonen og når blodet flyter lettere, kan slaggprodukter lettere transporteres bort fra cellene våre, og dette øker også oksygentransporten i blodet. Magnetismen gir cellene større gjennomtrengelighet, de gjør seg lettere av med slaggprodukter og tar lettere opp næringsstoffer. Dette fører til at cellene får større arbeidskapasitet.

VelloFlex magnetmadrass. er patentert for sin sirkulære utforming, CE-registrert som medisinsk utstyr og har 30 års garanti. Se hjemmesiden til VelloFlex for mer informasjon om du tenker dette kunne være noe for deg.

Skap en oase på ditt soverom som innbyr til avslapning. Innred i lyse farger, gjerne grønn som er en beroligende farge. Rydd bort det du ikke behøver og skap en god atmosfære på soverommet.

soverom

Kilder: www.no.tempur.comVelloFlex