You are currently viewing Kremet søtpotetsuppe med kokosmelk- vegansk

Kremet søtpotetsuppe med kokosmelk- vegansk

søtpotetsuppe

KREMET SØTPOTETSUPPE MED KOKOSMELK

•Denne suppen er vegansk, helt uten laktose og gluten. Perfekt å lage på din kjøttfrie dag. Den er mettende og rik på smak

Søtpotet er svært rik på betakaroten, vitamin C, mineralet kalium, kostfiber og andre næringsstoffer. Den guloransje fargen i søtpotet gir deg betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A.

søtpotet

Ingredienser 2 personer

  •  2 mellomstore søtpotet
  • 1 persillerot eller pepperrot
  •  1/2 chili
  •  2-3  sjalottløk
  •  1 boks (2,5 dl) 100% kokosmelk økologisk
  • Ca 5 dl vann
  •  Krydder: Curry, gurkemeie, himalayasalt og pepper
  •  Friske krydderurter: basilikum (eller andre du liker)

Slik gjør du:

kremet vegansk søtpotetsuppe

  1. Start med å hakke grønnsakene. Finnhakk chili og løken. Grovhakk persille/pepperrot og søtpotetene.
  2. Fres løk og chili i en gryte i litt ghee, kokosolje eller rapsolje.
  3. Tilsett persille/pepperrot og søtpotet. La det surre noen minutter.
  4. Tilsett så krydder, vann og tilslutt kokosmelken.
  5. Kok opp på medium varme til søtpotetene er møre. Rett før suppen er klar for jevning tilsettes litt friske krydderurter.
  6. Bruk en stavmikser eller blender til å jevne suppen. Suppen blir fyldig i konsistensen. Tilsett mer vann om behov.
  7. Serveres rykende varm med litt nykvernet pepper og friske krydderuter på toppen. NYT!

#søtpotetsuppe #vegansk

søtpotetsuppe