KREMET SØTPOTETSUPPE MED KOKOSMELK
•Denne suppen er vegansk, helt uten laktose og gluten. Perfekt å lage på din kjøttfrie dag. Den er mettende og rik på smak •
Søtpotet er svært rik på betakaroten, vitamin C, mineralet kalium, kostfiber og andre næringsstoffer. Den guloransje fargen i søtpotet gir deg betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A.
Ingredienser 2 personer
- 2 mellomstore søtpotet
- 1 persillerot eller pepperrot
- 1/2 chili
- 2-3 sjalottløk
- 1 boks (2,5 dl) 100% kokosmelk økologisk
- Ca 5 dl vann
- Krydder: Curry, gurkemeie, himalayasalt og pepper
- Friske krydderurter: basilikum (eller andre du liker)
Slik gjør du:
kremet vegansk søtpotetsuppe
- Start med å hakke grønnsakene. Finnhakk chili og løken. Grovhakk persille/pepperrot og søtpotetene.
- Fres løk og chili i en gryte i litt ghee, kokosolje eller rapsolje.
- Tilsett persille/pepperrot og søtpotet. La det surre noen minutter.
- Tilsett så krydder, vann og tilslutt kokosmelken.
- Kok opp på medium varme til søtpotetene er møre. Rett før suppen er klar for jevning tilsettes litt friske krydderurter.
- Bruk en stavmikser eller blender til å jevne suppen. Suppen blir fyldig i konsistensen. Tilsett mer vann om behov.
- Serveres rykende varm med litt nykvernet pepper og friske krydderuter på toppen. NYT!
#søtpotetsuppe #vegansk
- Se oppskrift på søtpotetmuffins
- Se oppskrift på søtpotetchips