SØTPOTETMUFFINS
Disse søtpotetmuffins er matmuffins og passer godt sammen med en salat til f.eks lunch. Oppskriften er inspirert fra Jamie Oliver’s supermat tv-program. Etter å ha reist rundt i verden for å samle de mest næringsrike oppskriftene, så mener han at søtpotet troner høyt oppe på listen over supermat.
Søtpotet er svært rik på betakaroten, vitamin C, mineralet kalium, kostfiber og andre næringsstoffer. Den guloransje fargen i søtpotet gir deg betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A.
Oppskriften er fiber og proteinrik. Full av grønnsaker!
Ingredienser:
-Stekes ca 40 min på 180 grader varmluft nederst i ovnen
√ 300 gram raspet søtpotet
√ 3 økologiske egg
√ 2 ss cottage cheese
√ 25 gram raspet parmesan
√ 125 gram spelt mel
√ 2 finhakket vårløk
√1 finhakket chili
√ nykvernet pepper og himalayasalt
√ finhakket friske urter
√ rapsolje til å smøre muffinsformene
Slik gjør du:
ca 10 stk søtpotetmuffins
- Sett ovnen på 180 grader varmluft.
- Visp eggene i en bolle sammen med cottage cheese. Tilsett raspet søtpotet, vårløk og chili.
- Rør inn mel, salt & pepper .
- Tilslutt tilsettes raspet parmesan og friske krydderurter. Bruk dem du liker best. F.eks persille, oregano eller timian.
- Før du fyller muffinsformene så drypper du litt rapsolje i formene slik at muffinsen lettere løsner fra papiret. Eller du kan stek dem rett i muffinsformen uten muffinspapir.
- Stekes på nederste rille i ca 40 min. Legg bakepapir over muffinsene på slutten av steketiden om du ser de begynner å bli for godt stekt på toppen.
- Serveres med en frisk salat♣
#søtpotetmuffins #matmuffins #betakaroten #fiber
- Les også: oppskrift på søtpotetchips
Kilder: Oppskrift inspirert av Jamie Oliver’s supermat tv-program