You are currently viewing Søtpotet brød med urter og gurkemeie- glutenfritt

Søtpotet brød med urter og gurkemeie- glutenfritt

SØTPOTET OG GULROT BRØD

Glutenfritt proteinrikt brød med søtpotet, gulrot, urter og gurkemeie.

Ingredienser

1 stor søtpotet, bakt eller kokt
2 økologiske gulrøtter, raspet
4 økologiske egg
1 dl virgin kokosolje
3 dl bokhvetemel
2 dl glutenfri havregryn
1 ts bakepulver
1 ts himalayasalt eller havsalt
2 ts tørket urter av valgfri slag
2 ts gurkemeie

Slik gjør du;

1.  Kok eller bak søtpotetene i ovnen til de blir møre. Rasp gulrøtter. Hell over i en kjøkkenmaskin og tilsett kokosolje. Kjør på lav hastighet.

2. Visp egg til de blir luftige før du tilsetter i kjøkkenmaskinen.

3. Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen før du heller over i den våte massen og kjør alt på lav hastighet til alt blandes godt.

5. Hell over i en smurt brød bakeform og strø over litt sesamfrø.

6. Stekes ca 50 minutter på 180 grader, eller litt lenger, til brødet får en gylden skorpe og at deigen er fast. Brødet blir litt mykt inni.

7. Nyt brødet sammen med godt pålegg eller om tilbehør til en god salat.