You are currently viewing Sommer salat med tunfisk, ost og pesto

Sommer salat med tunfisk, ost og pesto

Denne salaten har mye smak og inneholder mange sunne godsaker. Deilig å ta med på piknik eller tur. Eller servere hjemme i hagen på en sommerdag.

Norsk bygg & havreris er godt alternativ til ris i blant. Tunfisk er en god kilde til proteiner.

Ingredienser 2 personer

  • 2 dl hele byggryn eller havreris
  • 1-2 glass/boks tunfisk av god kvalitet
  • 100 gram ekte fetaost kuttet i terninger/ Alternativ ost parmesan kuttet i biter
  • et lite glass Oliven
  • 50 gram Soltørket tomat
  • 1 stk Purre
  • Pesto
  • Olivenolje, salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Start med å koke hele bygggryn eller havreris. Begge deler er godt alternativ til ris og smaker godt i denne salaten. Følg pakkeanvisningen for fremgangsmåte. Sett til avkjøling. Veldig viktig. Må være kald før du blander inn de øvrige ingredienser.
  2. Kutt opp en purre og soltørket tomat i passe store biter.
  3. Del oliven i to og osten i små terninger.
  4. Ta frem en serveringsbolle. Hell den avkjølte bygggryn/havreris over i bollen og vend inn god kvalitet pesto.
  5. Tilsett så purre, soltørket tomat, oliven og ost. Bland godt.
  6. Tilslutt tilsetter du biter av tunfisk og vender forsiktig inn. Du kan også tilføye litt kapers om du liker og toppe med gressløk eller annen krydderurt. Smak til med olivenolje, nykvernet pepper og salt av god kvalitet.
  7. Serveres som den er eller sammen med litt ekstra pesto.
  8. NYT!