Scones er så godt og denne oppskriften er så sunn
Med havre, chia og Cottage cheese som gir et høyt innhold av både proteiner og fiber
Oppskrift Scones – proteinrik & glutenfri
Ingredienser 8 stk
• 100 gram økologisk (glutenfri) lettkokte havregryn
• 100 gram havremel (kvernet selv fra store havregryn i en kjøkkenmaskin)
• 1/2 ts himalayasalt
• 1 ss chiafrø
• 2 ts bakepulver
• 1 ss psyllium husk (kan sløyfes, gir ekstra fiber og binding)
• 1 boks cottage cheese
• 2 økologiske egg
• 3 ss extra virgin olivenolje/kaldpresset rapsolje
Slik gjør du:
- Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
- Kjør sammen cottage cheese og egg i en kjøkkenmaskin til en jevn blanding. Eller mix for hånd.
- Bland de tørre og våte ingrediensene lett sammen for hånd. Oljen tilsetter du til slutt.
- Smør en muffinsform med olje og lag mellomstore scones baller. Ca 8 stk.
- Stekes midt i ovnen i ca 25-30 minutter på 175 grader til de er gyldne og gjennomstekt.
- Nyt! Med godt pålegg eller til en herlig salat
#scones
• Mer inspirasjon? Se flere sunne oppskrifter her.