You are currently viewing Scones med havre og Cottage cheese- proteinrik & glutenfri

Scones med havre og Cottage cheese- proteinrik & glutenfri

Scones er så godt og denne oppskriften er så sunn
Med havre, chia og Cottage cheese som gir et høyt innhold av både proteiner og fiber

Oppskrift Scones – proteinrik & glutenfri
Ingredienser 8 stk

• 100 gram økologisk (glutenfri) lettkokte havregryn
• 100 gram havremel (kvernet selv fra store havregryn i en kjøkkenmaskin)
• 1/2 ts himalayasalt
• 1 ss chiafrø 
• 2 ts bakepulver
• 1 ss psyllium husk (kan sløyfes, gir ekstra fiber og binding)
• 1 boks cottage cheese
• 2 økologiske egg
• 3 ss extra virgin olivenolje/kaldpresset rapsolje

Slik gjør du:

  1. Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
  2. Kjør sammen cottage cheese og egg i en kjøkkenmaskin til en jevn blanding. Eller mix for hånd.
  3. Bland de tørre og våte ingrediensene lett sammen for hånd. Oljen tilsetter du til slutt.
  4. Smør en muffinsform med olje og lag mellomstore scones baller. Ca 8 stk.
  5. Stekes midt i ovnen i ca 25-30 minutter på 175 grader til de er gyldne og gjennomstekt.
  6. Nyt! Med godt pålegg eller til en herlig salat 

#scones

• Mer inspirasjon? Se flere sunne oppskrifter her.