Høsten er sesong for norske epler. Her er oppskrift på saftige scones med eple, kanel og honning. I denne oppskriften er det fokus på sunne ingredienser og vi bruker en blanding med spelt og havremel. Kumelk er byttet ut med plantebasert melk. Sukker er byttet ut med honning og sødme fra epler. Enkel å lage!
Ingredienser
- 2,5 dl økologisk speltmel
- 1,5 dl havremel
- 1 ts bakepulver
- 1 klype himalayasalt/havsalt
- 0,5 ts kanel
- 50 gram rørossmør/Berit Nordstrand kokossmør
- 2,5 dl MYLK havre og mandelmelk
- 3 ss naturell yougert/gresk yougert
- 2 ss rå honning
- 2 epler, skrelt og delt i biter
- en neve mandler eller hasselnøtter
Stekes på 200 grader varmluft ca 35 min
Slik gjør du:
1.Bland mel, bakepulver, salt og kanel sammen. Smuldre smøret sammen med melblandingen.
2. Tilsett melk, yougert og honning. Bland sammen. Tilslutt tilsetter du eplebiter og hakket nøtter. Spar litt nøtter til å ha på toppen.
3. Hell blandingen på et bakepapir med en slikkepott. Ca 2 cm tykk. Dette er en enkel variant hvor du steker hele sconesen sammen og skjærer opp i stykker etter steking.
4. Stekes på 200 grader i ca 35-40 min. Avkjøl på rist.
Sconens kan spises som de er eller serveres med litt gresk yougert og honning. Nyt med en god kopp te eller kaffe. Sett på musikk og tenn telys. Høsten er her og den skal nytes
#Scones #eplescones