Disse er så gode! Denne oppskriften er med havre, chia og Cottage cheese som gir et høyt innhold av både proteiner og fiber.
Oppskrift – proteinrik & glutenfri
Ingredienser 8 stk
• 100 gram økologisk lettkokte havregryn (glutenfri)
• 100 gram havremel (Kjøpt ferdig eller kvernet selv fra store havregryn med en kjøkkenmaskin)
• 1/2 ts himalayasalt
• 1 ss chiafrø
• 2 ts bakepulver
• 1 ss psyllium husk (kan sløyfes, gir ekstra fiber og binding)
• 1 boks Cottage cheese (ikke bruk mager!)
• 2 økologiske egg
• 3 ss kaldpresset rapsolje/extra virgin olivenolje
Slik gjør du:
- Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
- Kjør sammen cottage cheese og egg i en kjøkkenmaskin til en jevn blanding. Eller mix for hånd.
- Bland de tørre og våte ingrediensene lett sammen for hånd. Tilsett oljen helt tilslutt.
- Smør en muffinsform og fordel til 8 stk rundstykker. Eller form dem selv rett på en stekeplaten med bakepapir.
- Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter på 175 grader varmluft til de er gylden og gjennomstekt.
- Nyt! Sammen med godt pålegg eller til en god salat.
#rundstykker #glutenfri #proteinrik
• Mer inspirasjon? Se flere sunne oppskrifter her.