You are currently viewing Rundstykker med havre og Cottage cheese- proteinrik & glutenfri

Rundstykker med havre og Cottage cheese- proteinrik & glutenfri

Disse er så gode! Denne oppskriften er med havre, chia og Cottage cheese som gir et høyt innhold av både proteiner og fiber.

Oppskrift – proteinrik & glutenfri
Ingredienser 8 stk

• 100 gram økologisk lettkokte havregryn (glutenfri)
• 100 gram havremel (Kjøpt ferdig eller kvernet selv fra store havregryn med en kjøkkenmaskin)
• 1/2 ts himalayasalt
• 1 ss chiafrø 
• 2 ts bakepulver
• 1 ss psyllium husk (kan sløyfes, gir ekstra fiber og binding)
• 1 boks Cottage cheese (ikke bruk mager!)
• 2 økologiske egg
• 3 ss kaldpresset rapsolje/extra virgin olivenolje

Slik gjør du:

  1. Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
  2. Kjør sammen cottage cheese og egg i en kjøkkenmaskin til en jevn blanding. Eller mix for hånd.
  3. Bland de tørre og våte ingrediensene lett sammen for hånd. Tilsett oljen helt tilslutt.
  4. Smør en muffinsform og fordel til 8 stk rundstykker. Eller form dem selv rett på en stekeplaten med bakepapir.
  5. Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter på 175 grader varmluft til de er gylden og gjennomstekt.
  6. Nyt! Sammen med godt pålegg eller til en god salat.

#rundstykker #glutenfri #proteinrik

• Mer inspirasjon? Se flere sunne oppskrifter her.