Rødbet latte Ingredienser;
- 2 ts rødbetpulver
- 1 liten ts ingefær pulver
- 1 dl kokt vann
- 2 dl skummet havre eller mandel melk
Slik gjør du:
2 metoder.
Metode 1;
- Kok opp vann (80 grader) og visp inn rødbet og ingefær pulveret rett i koppen.
- Skum havremelk i en melkeskummer eller med visp for å lage melkeskum. Hell over i koppen og rør forsiktig rundt slik at alt blander seg. Mmm.. så godt!
Metode 2;
- Varm opp alle ingrediensene i en kjele.
- Ta kjelen til side rett før kokepunkt.
- Bruk en stavmikser til alt er godt blandet og det danner seg skum.
- Hell over i en kopp og NYT!
- Rødbeter er en rotgrønnsak som har et høyt innhold av nitrat og andre aktive stoffer. Røbeter kan også males opp til pulver som vi bruker i rødbet latte oppskriften over. Eller fermenteres til juice som i oppskriften under.
- Rødbetene inneholder fytokjemikaler som flavonoider, betalainer og karotenoider som er kraftige antioksidanter
- Rødbet er rik på folsyre som er betegnelsen på folat, et vannløselig B-vitamin, inneholder mye mineraler spesielt jern.
Økologisk raw rødbet og ingefær pulver. Kjøpes på helsekost.
Alternativ rødbete latte a la Berit Nordstrand
- 1 dl rødbetejuice
- 0.5 ts finrevet fersk ingefær eller 1 liten ts pulver
- 2 dl havremelk
Steam melken med visp eller melkeskummer og bland inn de øvrige ingrediensene. Nyt!