You are currently viewing Rødbet latte

Rødbet latte

Rødbet latte Ingredienser;

  • 2 ts rødbetpulver
  •  1 liten ts ingefær pulver
  • 1 dl kokt vann
  • 2 dl skummet havre eller mandel melk

Slik gjør du:
2 metoder.

Metode 1;

  1. Kok opp vann (80 grader) og visp inn rødbet og ingefær pulveret rett i koppen.
  2. Skum havremelk i en melkeskummer eller med visp for å lage melkeskum. Hell over i koppen og rør forsiktig rundt slik at alt blander seg. Mmm.. så godt!

Metode 2;

  1. Varm opp alle ingrediensene i en kjele.
  2. Ta kjelen til side rett før kokepunkt.
  3. Bruk en stavmikser til alt er godt blandet og det danner seg skum.
  4. Hell over i en kopp og NYT!

  • Rødbeter er en rotgrønnsak som har et høyt innhold av nitrat og andre aktive stoffer. Røbeter kan også males opp til pulver som vi bruker i rødbet latte oppskriften over. Eller fermenteres til juice som i oppskriften under.
  • Rødbetene inneholder fytokjemikaler som flavonoider, betalainer og karotenoider som er kraftige antioksidanter
  • Rødbet er rik på folsyre som er betegnelsen på folat, et vannløselig B-vitamin, inneholder mye mineraler spesielt jern.

Økologisk raw rødbet og ingefær pulver. Kjøpes på helsekost.

Alternativ rødbete latte a la Berit Nordstrand

  • 1 dl rødbetejuice
  • 0.5 ts finrevet fersk ingefær eller 1 liten ts pulver
  • 2 dl havremelk

Steam melken med visp eller melkeskummer og bland inn de øvrige ingrediensene. Nyt!