You are currently viewing Rissalat

Rissalat

Fullkornsris (brun naturris) betyr at risen ikke er polert, og at den brunne hinnen ikke er fjernet. Fullkornsris er rik på fiber, vitaminer (b1 og b6), mineraler (sink, magnesium, kobber, fosfor) og er en god protein kilde. 100 gram fullkornsris gir nesten 10 gram proteiner.

fullkornsris

Rissalat

◊ Denne oppskriften er melke og glutenfri- og VEGAN
◊ Bruk med fordel økologiske råvarer for optimal næring og smak

Rissalat er godt som et måltid eller som tilbehør til kjøtt/fisk. Om du tilsetter egg, avokado, belgvekster eller oster blir rissalat et fullverdig lunch eller middagsmåltid.

Tips: Bløtlegg risen i vann med litt sitron og havsalt noen timer- eller gjerne over natten før koking. Dette gjør risen lettere fordøyelig og mer næringsrik (fjerner fytinsyre som er i den ytre delen på risen).

rissalat

Ingredienser
2 dl kokt økologisk fullkornsris (I denne oppskriften er det brukt Coop Änglamark rød råris)
1/2 dl extra virgin olivenolje
en liten gul og rød paprika
fennikel
rødløk eller purreløk
 to små gulrøtter (gjerne regnbuegulrøtter fra Valborgs)
 friske krydderurter- f.eks dill, persille, basilikum eller oregano
 nykvernet pepper og himalayasalt


Slik gjør du:

rissalat

  1. Start med å koke risen. 1 del ris og 2 del vann.
  2. Avkjøl risen før du tilsetter himalayasalt, pepper, krydderurter og olivenolje.
  3. Tilsett grønnsakene som du har kuttet opp i små biter. Vend alt godt sammen før den er klar til servering.

Sennepsdressing eller pesto smaker godt til rissalat. Det er også godt å tilsette oster som brie, manchego, chevre eller mozarelle. Eller kidneybønner, egg eller avokado. Det er både mettende og blir et fullverdig måltid.

#Ren mat #Spis bedre, ikke mindre

rissalat

Regnbuegulrot fra Valborgs består av forskjellige gul og orange varianter, samt hvit og lilla. Regnbuegulrot er lekker i salat, i bakte grønnsakretter eller rett og slett som helsprø og fargerik snacks. Vær oppmerksom på at den lilla har ekstra mye naturlige fargestoffer og kan avgi farge i gryter og kokte grønnsakblandinger, men smaken er like deilig, Denne lilla varianten er spesielt rik på antioksidanter.