VEGETAR RISOTTO
Oppskrift til ca 2 personer
♦ 5 dl grønnsakskraft
♦ 1 økologisk sitron, bruk både skall og saften
♦ 2 ss extra virgin olivenolje
♦ 2 sjalottløk, finhakket
♦ 1 purre, finhakket
♦ 1 hvitløksfedd, presset
♦ friske og tørket krydderurter av eget ønske
♦ havsalt og nykvernet pepper
♦ 2 dl arborioris- økologisk fullkornsrisotto italiens arborio
♦ 2 dl grønne erter (rik på proteiner og fiber)
Alternativ: revet parmesan
Slik gjør du:
vegetar risotto
1. Varm grønnsakskraften i en kasserolle. 1 Buljong tilsettes 5 dl vann og varmes opp.
2. Riv skall av 1 sitron og sett til side. Og press saften av sitronen og sett til side.
3. Varm olivenoljen i medium varme i en annen kasserolle og tilsett løk og purre. Det skal bli mykt og blankt før du tilsetter krydderurter, hvitløk, litt salt og pepper. Det tar ca. 5 minutter.
4. Tilsett risen og sitronsaften. Bland godt og spe på med varm grønnsakskraft. Tilsett litt av gangen til risen er mør og kremete – og lett flytende. Det tar ca. 20 minutter.
5. Tilslutt rør inn sitronskall, friske krydderurter (feks persille) og erter. Litt revet parmesan er også godt å vende inn helt på slutten.
6. Server med én gang med nykvernet pepper og friske krydderurter på toppen. Bon Appetit!
#risotto #vegetar