You are currently viewing Reiser til Italia- Vandring, mat og vin

Reiser til Italia- Vandring, mat og vin

Italia er en av mine favoritt destinasjoner. Det er fordi det er et mangfoldig land med mye historie, kultur, vakker natur og ikke minst nydelig mat og vin.

Italia har 20 vinregioner fra sør til nord hvor smakene og tradisjonene er helt ulike. Italia har over 2000 ulike vindruer. 
Italia er kjent for enkle retter, men med gode råvarer. Det er det jeg liker så godt med Italia. Enkelt, men så godt!

Italiensk mat og vin er lett å forstå, lett å like og lett å nyte.

I år har jeg to helt nye reiser til Italia kombinert med vandring, mat og vin. Samt min faste vandringsreise til Amalfikysten i september som allerede er fullbooket. Jeg har nettopp tatt en utdannelse i vin ved Norsk sommelier utdannelse og er blitt enda mer vinentusiast!

Den første nye destinasjonen er Comosjøen som ligger nord i Italia i nærheten av Milano og Bergamo flyplass.

Como området er som et vakkert eventyr med sine fargerike pittoreske hus, vakre villaer og mange slott. De elegante Riva-båtene på innsjøen, «de hvite svanene» som de blir kalt, danner et fint bilde for stemningen, og frakter turister fra den ene perlen til den andre. På denne reisen vandrer vi i vakkert kulturlandskap langs innsjøen, klatrer opp en høy fjelltopp med utsikt over Comosjøen og vandrer mot fjellene som grenser til Sveits.

Como er stedet hvor du tar det med ro, koser deg og går i fotsporene til gamle romantikere som søkte seg tilbake til naturen på 1800-tallet for å «dyrke det rene og gode i menneskenes hjerter». Med båtturer, fotturer og vinsmaking er det lagt til rette for nytelse med god samvittighet. Sitte på trappen å spise gelato is og ta inn den Italienske pulsen langs den vakre Comosjøen og omgivelsene rundt.

Du kan lese mer om reisen til Comosjøen her: 

Jeg har også en ny reise ti i vakre Trentino og Veneto regionen i Italia som ligger nord for Venezia. På denne uken i Italia besøker vi den ene italienske perlen etter den andre. Byer og steder som Verona, Gardasjøen, Trento, Cartizze og Venezia.

Her skal vi vandre på urgamle stier med utsikt over pittoreske byer høye fjell og innsjøer.

Vi starter reisen med direktefly til Venezia før vi tar oss innom romantiske Verona i Veneto regionen. Byen som er er kjent for William Shakespeares Romeo og Julie, rosa marmor og sprudlende Prosecco, Soave hvitvin og Amarone rødvin.

Helt nord i Gardasjøen finner vi byen Riva del Garda. Med mulighet for toppturer med utsikt over Italias største innsjø Gardasjøen. Sjøen ble utgravd fra den siste istid av isbreer i Alpene. Det er bratte fjellsider både på østsiden og vestsiden. En kjent vandringsrute er blant annet Sentiero del Ponale.
Trentino regionen er beliggende mellom Gardasjøen og ved foten av Dolomittene. Her lages blant annet Italiensk champagne, Ferrari. Regionen og fjellbyen Trento inneholder vakker natur som er skapt for vandring.

Vi drar til Caritzze «Hills of Prosecco». Vi bruker dagen til å utforske den vakre Prosecco dalen og området i vin regionen Veneto, kjent for utmerket jordsmonn i bratte daler for dyrking av vin. På den økologiske vingård i Cardizze, blir vi vist rundt før vi smaker Prosecco bobler og får servert Italienske oster og delikatesser..

Vi drikker bobler og god vin, spiser Italienske delikatesser, nyter vakker natur og Italiensk kultur. Med omvisning på anerkjente vingårder i vinregionene Veneto og Trentino blir vi godt kjent med vinproduksjonen.

Uken avsluttes i Venezia med besøk til blant annet vakre Rialto broen og Peggy Guggenheim private kunstkolleksjon om du er interessert i vakker kunst. En tur i Jødeområdet er spennende. Og en gondol tur på kanalen med italienere i sort hvit stripete t-skjorte frister nok også.

Du kan lese mer om Veneto og Trentino reisen her:

Velkommen til Italia! Benvenuto!