You are currently viewing Raw vegansk pistasjkake

Raw vegansk pistasjkake

Veeeldig god råkake som er både vegansk og glutenfri. Kun naturlig søtning.

Mix ingrediensene, fordel rett i kakeform og legg rett i fryseren. Ingen steking eller avanserte teknikker for å lage denne

Raw pistasjkake

OPPSKRIFT 3 lag, liten kakeform 15×15 cm 

Ingredienser bunn

• 12 store myke dadler
• 2 dl økologiske glutenfri havregryn
• 2 dl kokosflak/masse
• 1 ts himalyasalt

Ingredienser nøttecrunch

• 5 store myke dadler
• 2 dl pistasjnøtter
• 1 dl mandler
• litt himalayasalt

Ingredienser krem

• 7 store myke dadler
• 2 dl kokoskrem (gjerne Ånglamark coop sin)
• 2 dl bløtlagt cashewnøtter (bløtlegges minimum 2 timer, gjerne lenger)
• 2 ss virgin kokosolje
• 2-3 ss agavenektar eller råhonning
• 3-4 ss pistasjekrem (kjøpes på helsekost uten søtning)
• 1 dl friske spinatblader (uten stilk)

Topping
• Kakaonibs, kokosflak, hakkete pistasjenøtter

Slik gjør du:
raw pistasjkake, 3 lag

  1. Kjør alle ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin til en klebig masse. Smør kakeformen med litt kokosolje. Bruk en slikkepott og trykk ut massen i bunnen. Legg i fryseren mens du lager neste lag.
  2. Kjør alle ingrediensene til nøttebunnen. Kjør til dadlene løser seg opp og nøttene vises i små biter. Det skal være litt krønsj i konsistens. Fordel over bunnen og sett i fryseren mens du lager kremen.
  3. Kjør alle ingrediensene til kremen til du får en jevn krem. Smak deg frem med søtning. Smør kremen med en slikkepott over toppen av kaken. Pynt med det du ønsker. Se forslag over.
  4. Sett kaken i fryseren og la den stå i minst 2 timer før servering. Kremen skal stivne. Kaken er spiseklar etter noen minutter i romtemperatur.
  5. Oppbevares i fryseren for lagring. Eller i kjøleskapet om den skal nytes de neste dagene.
  6. Nyt med god samvittighet