You are currently viewing Raw supersnacks-«hjerneføde & antioksidantkick»

Raw supersnacks-«hjerneføde & antioksidantkick»

Supersnacks oppskriften inneholder Aprikos, valnøtter og kokossom forsyner kroppen rikelig med næringsstoffer som fiber, antioksidanter og sunt fett.

Aprikos og kakao inneholder rikelig med antioksidanter. Antioksidanter beskytter kroppen mot oksidativt stress og styrker immunforsvaret. Kakao stimulerer produksjonen av serotonin (vårt lykkehormon) som er oppløftende på humøret. Mørk sjokolade synes å bedre kognitiv funksjon, dvs. evne til konsentrasjon og innlæring.

Supersnacksene inneholder også sunt naturlig fett fra extra virgin kokosolje, kokosmel og valnøtter. Hver eneste cellemembran er bygget opp av fett og i tillegg består hjernen vår i stor grad av fett. Fett er viktig for kroppen og spesielt viktig for optimal hjernefunksjon. Oppskriften er spekket med antioksidanter og sunt fett. Direkte hjerneføde!

Alle disse næringsstoffene styrker hjernens funksjon og energiproduksjon.

valnøtter

Valnøtter er spesielt bra for hjernen, med sitt høye innhold av Omega-3 og antioksidanter. De er i tillegg formet som en hjerne:) I kinesisk medisin er valnøtter kjent for å forlenge levetiden!

Tørket aprikos er en god kilde til kostfiber som er godt for fordøyelsen. Aprikos er et godt middel mot forstoppelse – sammen med rikelig med vann. «Lille hjernen» vår sitter i tarmene og sender signaler opp til hjernen. God tarmflora er viktig og påvirker vår mentale helse i høy grad. 75 % av immunforsvaret vårt sitter i fordøyelsen og en god tarmflora er viktig for å holde oss friske og raske. Aprikos inneholder rikelig med antioksidanter, godt med E vitaminer og kalium, samt kalsium, magnesium, jern, beta-karoten (vitamin A).

Totalt antioksidanter (mmol/100 g) i valnøtter er hele 20,97 og i tørket aprikos 3,24. Hentet fra antioksidanttabell, se også kildehenvisning.

tørket aprikos

Tørket aprikoser bør alltid kjøpes økologiske. Dvs at aprikosene ikke er svovelbehandlet for å bevare den gule fargen som aprikos i naturlig fersk form er. Tørket aprikos kan brukes i frokostblandingen, hjemmelagd scones/muffins, energibar og snackskuler. Passer også sammen med rå nøtter og biter av mørk sjokolade som energifyll på tur.

Raw supersnacks

∇ Oppskriften er glutenfri, fiberrik og inneholder rikelig med antioksidanter
∇ Raw betyr ingen varmebehanding
-Raw Food er vegansk mat som ikke er varmet til mer enn 42 grader for å bevare enzymer og næring
 ∇ Bruk med fordel økologiske råvarer for optimal næring

snackskuler

Ingredienser
ca 10

7-8 økologiske aprikoser (ca 100 g)
 50 g valnøtter
 3 ss kokosmel
 3 ss kaldpresset extra virgin kokosolje (smeltes i vannbad)

Topping;
 ca 50 gram mørk økologisk sjokolade -minst 70% kakao, helst 85 % kakao-
litt hakket valnøtter

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender, og kjør til en jevn masse.
  2. Trill til munnfulle kuler (eller legg i en liten papirkonfektskål).
  3. Smelt sjokoladen i et vannbad og hell litt over på toppen. Dryss over finhakkede valnøtter.
  4. Sett i fryseren en time, etter det er de spiseklare. De kan fint oppbevares i kjøleskapet eller i fryseren. Tines et par minutter i romtemperatur før servering, da smaker de best.
  5. Nytes med god samvittighet som snacks eller påfyll av energi før/etter trening.

#supersnacks#valnøtter#aprikos#kokos
#antioksidatkick #suntfett #hjerneføde

 

Kilderwww.matvaretabellen.noantioksidanttabell
Oppskriften er inspirert fra soma’s fristelser