Super god raw sjokolade
uten sukker, mel og melk
kun naturlig søtning
raw betyr ingen varmebehandling- ingen steking
rik på næringstoffer og antioksidanter- høyt kakaoinnhold
Ingredienser (stor porsjon):
2 dl økologisk rå kakaopulver
2 dl økologisk kokosolje (smeltet i vannbad- unngå oppvarming)
2 dl paranøtter
10 myke dadler, uten stein
1 klype himalayasalt
1 kvart ts ekte økologisk vaniljepulver (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
- Start med å grovhakke paranøtter i en kjøkkenmaskin.
- Hell nøtteblandingen over i en seperat bolle mens du kjører dadler til en «daddelpaste».
- Tilsett rå kakaopulver, vaniljepulver, himalayasalt og flytende kokosolje. Blend til du får en jevn blanding.
- Tilslutt blendes inn de hakkede paranøttene.
- Hell blandingen i en kvadrat/avlang bakeform (med bakepapir). Bruk en slikkepott og fordel sjokoladeblandingen utover. Pass på at du ikke bruker en for stor form slik at sjokoladen bli for tynn. (ca 1 cm høy).
- Legg formen i fryseren til sjokoladen stivner (ca 1 time).
- Skjær sjokoladen opp i passe store biter og oppbevar i tett boks i fryseren. Sjokoladebitene kan spises omtrent med en gang du tar de opp fra fryseren.
- Nå har du hjemmelagd sunn sjokolade du kan nyte med god samvittighet når søt behovet melder seg!
Enjoy
#sjokoade #raw #naturligsøtt #antioksidanter