Fiken inneholder ficin, et proteinspaltende enzym som er bra for fordøyelsen. Fiken er rik på både A og B vitaminer, samt en del kalium. Kalium er bra for hjertehelsen og væskebalansen i kroppen. Det høye fiberinnholdet er også gunstig for fordøyelsen.
Så hvorfor ikke lage en fikensjokoladekake? I landene rundt middelhavet er fikenkake veldig populært.
Raw fiken Sjokoladekake
√enkel å lage √ uten steking √ gluten og melkefri √kun naturlig søtning
∇ RAW betyr ingen varmebehanding
–Raw Food er vegansk mat som ikke er varmet til mer enn 42 grader for å bevare enzymer og næring
Ingredienser:
Oppskrift til en liten kake. Om du ønsker en stor høy kake (som bilde ovenfor) så dobles oppskriften.
Da kan du pynte med noen bær og strø over litt råkakao
√ 2,5 dl mandler (kvernes til grov mandelmel)
√ 2,5 dl myke tørket fiken (Coop Änglamark økologiske fiken kan anbefales)
√ 1 dl rå kakaopulver (Les om råkakao her)
√ 3-4 ss flytende honning (akasie honning)
√ 1/4 del saft av en sitron
√ 1/2 ss ekte vaniljepulver
√ en klype kardemomme
√ en klype himalaysalt
………………………………………………………………………………………………………………………
Fremgangsmåte:
raw fiken sjokoladekake
1. Start med å kverne mandler til grov mandelmel i en kjøkkenmaskin.
2. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til en grov jevn masse. Den skal ikke være flytende.
3. Hell massen over i en bakeform og fordel med en slikkepott. Du kan bruke en liten rund kakeform eller en avlang brødform. Bruk bakepapir under formen!
4. Legg i fryseren i minst 1 time.
5. Klar til servering! Nyt!
Tips: Du kan oppbevare kaken i kjøleskapet eller fryse den ned i biter i en tett fryseboks. Jeg anbefaler det siste. Kaken er mektig og ved å kutte den opp i små biter så kan du ta opp litt og litt når søt behovet melder seg…
Kilder: Inspirasjon fra gluten-free-vegan love og food matters