Raw avokado lime kake, også kjent som key lime rawcake. Avokado og lime med nøttebunn. Aktive næringsrike ingredienser og gode smaker!
• enkel å lage • uten steking • gluten & melkefri • kun naturlig søtning
Raw avokado lime kake (ca 3-4 porsjoner)
Kakebunn:
• 1 dl mandler (gjerne riste dem for mer smak, alternativ andre type nøtter)
• 1 dl kokosflak
• 5 myke stenfrie dadler
• gjerne litt himalayasalt og ekte vaniljepulver
Avokado krem:
• 1 dl cashewnøtter (bløtlagt i vann i minst 2 timer, helst 4 timer)
• 1 moden avokado
• saften av en økologisk lime
• Søtning: 1 økologisk banan (eller mer honning/agave sirup)
• ca 1 ss rå honning/agave sirup
Slik gjør du:
Kakebunn:
- Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin.
- Tilsett resten av ingrediensene. Bland alt godt sammen.
- Fordel utover en en form med bakepapir med en slikkepott. Trykk forsiktig med hendene massen ned i formen. Du kan enten bruke en liten rund form slik at du får en kake, eller du kan dandere som dessert i små glass/skåler. Slik at du kan servere rett til hver person.
Avokadokrem:
- Tilsett alle ingrediensene og kjør til du får en jevn blanding. Smak deg frem til riktig sødme.
- Smør over kakebunnen som er i form. Eller legg kremen over nøttebunnen du har lagt på glass/skåler. Kremen har myk konsistens.
- Viktig før servering: Sett kaken i fryseren i minimum 1 time (gjerne lenger slik at den får satt seg litt). Om du har dandert i dessertskåler sett dem i kjøleskapet før servering.
- Om du ønsker kan du pynte med pistasjenøtter eller limeskall.
- Nyt
Om det er noe igjen kan du oppbevares kaken i tett boks i kjøleskapet. Kremen blir litt brun pga avokadoen, men smaker godt dagen etter også😊
#raw #naturlig søtt
Flere «raw»oppskrifter: balanseihverdagen.no/tag/raw/