You are currently viewing Raw sjokoladekake med morbær

Raw sjokoladekake med morbær

Morbær gror på store trær med hjerteformede blader, uanselige blomster, som gir den velsmakende frukten morbær, som ligner bjørnebær. Morbær er en treslekt i morbærfamilien som har vært dyrket siden oldtiden og gror i subtropiske deler av alle kontinenter, de flest arter i Asia.

morbær

Morbær har vært benyttet i tradisjonell folkemedisin i mange hundre år. Nå har bærene fått mye oppmerksomhet i vesten og går under kategorien, rå supermat (rawfood).

Morbær inneholder mye C-vitamin, B-vitaminer, K-vitamin, jern, kalsium og andre næringsstoffer som proteiner, kostfiber, bioflavonoider og polyfenoler. Morbær er også en rik kilde til resveratrol. Resveratrol er en naturlig del av plantenes eget forsvarssystem mot sykdom og har vist seg å være en sterk antioksidant.

100% rå økologiske morbær (mulberry). Søte, soltørkede og veldig næringsrike bær. Smaken kan minne litt om rosiner, men det er allikevel en distinkt forskjell.

morbær

Andre egenskaper: Morbær er en populær ingrediens i tradisjonell kinesisk medisin, hvor det hevdes at bærene er bra for nyre og leverfunksjonen, og øynene. Morbær har en balanserende effekt på blodsukkeret, er godt for diabetikere, og er fint å spise når søtbehovet melder seg.

Bruk: Tørkede morbær passer i frokostblandinger, smoothies, over desserter eller i en kakeoppskrift. Eller spise som snacks mellom to måltider eller før/etter trening.

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi 325 kcal
Fett 0 g
Protein 11 g
Fiber 11 g
Karbohydrater 75 g
C-vitamin 289 mg
Kalsium 250 mg
Jern 13 mg

RAW SJOKOLADEKAKE MED MORBÆR

Så hva er bedre enn å lage en raw sjokoladekake med næringsrike søte morbær! Oppskriften er helt uten mel, melk, nøtter og med naturlig søtning. Kaken minner litt om kvikklunsj og kan spises med skikkelig god samvittighet!

∇ Oppskriften er mel, melk og nøttefri.
∇ RÅ betyr ingen varmebehanding
–Raw Food er vegansk mat som ikke er varmet til mer enn 42 grader for å bevare enzymer og næring

raw sjokoladekake

Ingredienser:

liten kake i en rund liten kakeform, du kan dobble oppskriften om du ønsker en stor kake

  • 2.5 dl rå økologiske morbær
  • 2.5 dl myke naturlige dadler
  • 2 dl rå kakao
  • 2 ss flytende økologisk kokosolje
  • 1 ss sitronsaft
  • en klype himalayasalt
  • 1/2 ts økologisk vaniljepulver
  • 2-3 ss rå honning
    (Divine lime honning smaker veldig godt i denne oppskriften)
  • rå honning
    Økologisk rå honning- som ikke er varmehandlet. Les mer om fordeler med rå honning på linken over.

Topping

green & black's sjokolade

  • ca 50 gram smeltet 85 % økologisk sjokolade (Green & black’s kan anbefales!)
  • 1 ts flytende kokosolje (kan sløyfes, kun for å gi glans)
  • rå morbær

 

Slik gjør du:

raw sjokoladekake med morbær

  1. Start med å kverne morbærene i en foodprosessor til du får en «grov melkonsistens». Ha i resten av ingrediensene og miks til du får en jevn blanding. Blandingen skal ikke være flytende men heller ikke for tørr. Spe på med litt ekstra kokosolje eller honning om det trengs.
  2. Fordel blandingen med en slikkepott utover en liten rund kakeform. Om du ikke har en liten kakeform kan du bruke en liten brødform e.l.
  3. Smelt sjokoladen i vannbad og tilsett litt kokosolje. Rør rundt og hell over kaken. Dryss over litt morbær på toppen.
  4. Legg i fryseren i ca 1 time før den er spiseklar. Oppbevares i tett boks i kjøleskap eller fryseren.

#morbær #dadler #rå kakao #naturlig søtt

Kilder: Oppskriften er inspirert fra Kris Carr’s matblogg, med en egen vri.