You are currently viewing Rå himmelsk vegansk glutenfri sjokoladekake

Rå himmelsk vegansk glutenfri sjokoladekake

Rå sjokoladekake

Denne er himmelsk god. Den er både vegansk og glutenfri. Med naturlig søtning.

Enkel å lage, supergod og tilfører gode råvarer til kroppen!

OPPSKRIFT liten kakeform 15×15 cm (Doble oppskriften om du ønsker stor kake)

Ingredienser bunn

• 10 store myke dadler
• en håndfull valnøtter (eller andre type nøtter)
• en håndfull mandler (eller andre type nøtter)
• 2 ss knuste linfrø
• 2 ss chiafrø
• 2 ss hampfrø
• 2 ss spiret bokhvete (kan sløyfes)
• 2 ss råkakao nibs
• 2 ss kokosflak
• 2 ss råkakaopulver
• litt himalyasalt
• litt vaniljepulver (kan sløyfes)

Ingredienser sjokoladekrem

• 7 store myke dadler
• ca 1,5-2 dl kremet kokosmelk (feks Ånglamark eller Eldorado sin)
• ca 3 ss råkakaopulver
• 1 liten ss virgin kokosolje
• ca 2-3 ss agavenektar, yacon sirup eller fibersirup 

Topping

• Kakaonibs, kokosflak, hakkete nøtter •

Slik gjør du:
rå sjokolakake

  1. Kjør alle ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin til en masse. Ikke kjør for lenge, la det være litt crunchy biter i bunnen. Tilsett eventuelt mer dadler om bunnen blir for tørr.
  2. Trykk massen ut med en slikkepott i en liten form (15×15 cm bruker jeg til denne oppskriften) smørt med kokosolje.
  3. Sett i fryseren mens du lager sjokoladekrem.
  4. Kjør alle ingrediensene til kremen til du får en jevn krem. Smak deg frem med søtning.
  5. Smør sjokoladekremen med en slikkepott over bunnen.
  6. Topp med det du ønsker. Se forslag over.
  7. Sett kaken i fryseren og la den stå i minst 2 timer før servering. Oppbevares i fryseren. Kaken er spiseklar etter noen minutter i romtemperatur.
  8. NYT

#råsjokoladekake

Inspirert fra den flotte kokeboken Rågodt til Tiril Refsum. Men en egen vri.