Rå sjokoladekake
Denne er himmelsk god. Den er både vegansk og glutenfri. Med naturlig søtning.
Enkel å lage, supergod og tilfører gode råvarer til kroppen!
OPPSKRIFT liten kakeform 15×15 cm (Doble oppskriften om du ønsker stor kake)
Ingredienser bunn
• 10 store myke dadler
• en håndfull valnøtter (eller andre type nøtter)
• en håndfull mandler (eller andre type nøtter)
• 2 ss knuste linfrø
• 2 ss chiafrø
• 2 ss hampfrø
• 2 ss spiret bokhvete (kan sløyfes)
• 2 ss råkakao nibs
• 2 ss kokosflak
• 2 ss råkakaopulver
• litt himalyasalt
• litt vaniljepulver (kan sløyfes)
Ingredienser sjokoladekrem
• 7 store myke dadler
• ca 1,5-2 dl kremet kokosmelk (feks Ånglamark eller Eldorado sin)
• ca 3 ss råkakaopulver
• 1 liten ss virgin kokosolje
• ca 2-3 ss agavenektar, yacon sirup eller fibersirup
Topping
• Kakaonibs, kokosflak, hakkete nøtter •
Slik gjør du:
rå sjokolakake
- Kjør alle ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin til en masse. Ikke kjør for lenge, la det være litt crunchy biter i bunnen. Tilsett eventuelt mer dadler om bunnen blir for tørr.
- Trykk massen ut med en slikkepott i en liten form (15×15 cm bruker jeg til denne oppskriften) smørt med kokosolje.
- Sett i fryseren mens du lager sjokoladekrem.
- Kjør alle ingrediensene til kremen til du får en jevn krem. Smak deg frem med søtning.
- Smør sjokoladekremen med en slikkepott over bunnen.
- Topp med det du ønsker. Se forslag over.
- Sett kaken i fryseren og la den stå i minst 2 timer før servering. Oppbevares i fryseren. Kaken er spiseklar etter noen minutter i romtemperatur.
- NYT
#råsjokoladekake
Inspirert fra den flotte kokeboken Rågodt til Tiril Refsum. Men en egen vri.