SCONES
Disse sconsene har blitt min favoritt. De er enkle å bake og blir så saftige og gode! Sconsene er meget protein og fiberrike. De inneholder rikelig med næringsrike frø. Og cottage cheese! De er supre å spise til frokost, lunsj eller som et bra proteinpåfyll etter trening. F.eks med egg, røkelaks eller avokado.
Proteinrike og glutenfri scones
∇Denne oppskriften er glutenfri, fiber og proteinrik
Ingredienser
-
- 1 dl mandelmel
-
- 1/2 dl bokvetemel
-
- 1/2 dl kokosmel
-
- 1 dl økologiske havregryn eller bokveteflak ( 50/50 blir veldig bra)
-
- 2 ss sesamfrø med skall
-
- 1 ss knuste linfrø
-
- 1 ss hampfrø
-
- 1 ss chiafrø
-
- 1 ss psyllium husk
-
- 1 boks cottage cheese (250 g)
-
- 1/2-1 dl extra virgin olivenolje
-
- 1 revet gulrot
- 1 klype himalayasalt
*om det er en frøtype eller meltype du mangler så erstatter du bare med en annen
Slik gjør du
proteinrike scones, ca 8 stk
- Sett ovnen på 175 °C, varmluft.
- Bland alle ingrediensene i en bolle.
- Form til små scones på et stekebrett med bakepapir.
- Stekes på 175 °C, varmluft i ca 20-25 min. Pass på å ikke steke for lenge, de skal være saftige i midten og gyllenbrune på toppen.
- Nyt!
- Se også oppskrift på: grove scones
- Oppskrift på: lapper