You are currently viewing Piña Colade nice cream- Vegansk

Piña Colade nice cream- Vegansk

ANANAS: Navnet kommer fra karibiske indianerstammer som kalte frukten anana, som betyr «ypperlig frukt». Ananas dyrkes hovedsakelig i tropiske Sør-Amerika, spesielt Costa Rica.

Ananas er naturlig rik på vitamin C, og inneholder også A og B og andre vitaminer. Ananas er kalorifattig og frukten inneholder omkring 86 prosent vann. Det viktigste plantestoffet i ananas heter bromelain som er et proteinnedbrytende enzym som er fordøyelsesfremmende. Enzymet stimulerer og letter nedbrytingen av tungt fordøyelig mat. 

Kjøp en ananas, kutte den opp i biter og frys ned. Så har du klart når du har lyst til å lage Piña Colade nice cream   Nice cream er definisjonen på is med frossen banan. Denne oppskriften er vegansk (uten melk) og søtningen kommer fra bananen og ananasen selv. Kokosmelk gir kremete konsistens og god smak av kokos. Denne nice cream får en softis konsitens og smaker som Piña Colada!

Piña Colade nice cream

Oppskrift 2 personer

• 150 g frosne ananas biter
• 1 frossen banan i biter
• ca 2-3 ss kokosmelk (Anglamark økologisk kokoskrem med skrukork er fantastisk!)
• Topping: kokosflak

Slik gjør du:

1 Bland alle ingrediensene i en blender. Ananas og banan MÅ være frosne og kuttet opp i biter.

2. Kjør blenderen til alt er jevn og du får en kremet med samtidig fast konsistens. Du må ikke kjøre for lenge, da blir det smoothie. Om du ønsker mer is konsistens så kan du sette den i fryseren 1 time.

3. Server i fine skåler og topp med kokosflak

#nicecream #Piñacolada