Oppskrift på veldig gode og sunnere pepperkaker
Ingredienser
- 150 gram mykt smør (økologisk Røros smør gir nydelig smak)
- 1,5 dl sukker- Sukrin/kokosblomstsukker (50/50% av hvert slag gir bra resultat)
- 1 dl rice malt sirup Alternativ agavesirup eller kokosblomstsirup
- 1 ts kardemomme
- 1 ts malt nellik
- 2 ts malt ingefær
- 2 ts ceylon kanel
- 1 stor ts natron/bakepulver
- 100 gram mandelmel (kan kverne til mel fra mandler)
- 50 gram bokhvetemel
- 250 gram økologisk speltmel
- spe med litt vann om nødvendig
Fremgangsmåte:
- Bland smør og sukker hvitt & mykt i en kjøkkenmaskin.
- Bland mel og krydder sammen i en egen separat bolle for å få alle smakene godt sammen.
- Tilsett sirup, melblandingen og eventuelt litt vann i kjøkkenmaskinen og bland sammen til en jevn deig.
Legg deigen kaldt i plast over natten! Viktig! Slik at deigen får satt seg.
♦ Dagen etter kan pepperkakene bakes. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 5-8 min til de blir sprø og lysebrune ♦
Nytes med gløgg og julemusikk
God Jul!