You are currently viewing På rundreise i Norge og Finland med Amerikanere

På rundreise i Norge og Finland med Amerikanere

I sommer har jeg hatt et spennende samarbeide med et amerikanske reiseselskap.

Jeg har vært på rundreise i vakre Norge & Finland med 20 Amerikanere to ganger i sommer i tillegg til en studiereise.

I Nord Norge i sommer har det vært utrolig fint vær. Det å oppleve Norge som bader i sol er virkelig et vakkert syn og spesiell opplevelse.

Jeg har lært så mye historie om mitt eget land og Finland. Jeg har sett landet mitt igjennom øyene til Amerikanere som har et annet blikk og fokus enn oss Skandinavere. Jeg har hørt lokale guider i Oslo, Bergen, Bodø, Trondheim, Tromsø, Honningsvåg, Norkapp og Kirkenes engasjert dele kunnskap om landet og byen de bor i. Jeg har oppdaget nye steder i min egen hjemby Oslo. Vært på hjemmebesøk på gård i Lærdal og fått lokale historier som har satt spor i minnet og hjertet.

Reisen har gått fra:

Oslo- Hemsedal- Aurland- Lærdal- Flåm
Flåmbanen til Voss
Bergen med besøk til Edvart Grieg hjem, autentiske Oleana ull fabrikk og oppdretts fiske farm på Sutra.

Bergen- Kirkenes med Hurtigruten️ Richard With og Polarlys med stopp i Ålesund, Geirangerfjorden, Trondheim, Bodø, Svolvær, Tromsø og Honningsvåg med Nordkapp i magisk vær og med mye spennende lokal norsk mat langs Norges kystlinje.
Artic circel markering både i Norge og i Finland.
Lapland and Helsinki i Finland med besøk til Same reinsdyrfarm. Og mange historiske og kulturelle steder.

Må dele bilder fra mine reiser med Amerikanerne. Det har vært en opplevelse!
Norge er vakkert og Finland er faktisk ganske spennende!

 

Yte og nyte på jobb!

Fantastisk fjord cruis fra Flåm til Gudvangen på min bursdag. På unescos verdensarveliste.

 

 

 

 

All foto og rettigheter Kaisa Hafredal