You are currently viewing Økologisk Psyllium husk- Fiber

Økologisk Psyllium husk- Fiber

Økologisk Psyllium Husk

psyllium-husk

Psyllium Husk i kosten kan være en enkel måte å opprettholde en normal funksjon i mage og tarmsystemet. Mest kjent er at bruken kan hindre forstoppelse, lindre diaré og senke kolesterolnivået. Psyllium husk er velegnet både ved treg mage, lett diaré og ved irritert tarm.  Bruk av Psyllium Husk er en enkel og trygg metode å regulere tarmsystemet og ha daglig avføring.

Psyllium husk er frøskall fra planten Ispaghulae psyllium (også kjent som loppefrø) rik på plantefiber i form av vannløselige polysakkarider. Disse polysakkaridene binder vann fra tarminnholdet og sveller opp slik at tømmingsrefleksen utløses. Virker avførende og hjelper mot treg mage eller forstoppelse.

Litt dårlig med fiber i kostholdet? Fiber er viktig for fordøyelsen og fordøyelsen er viktig for immunforsvaret. Nesten 80 % av immunforsvaret vårt ligger i fordøyelsen og når den er svekket blir vi mindre rustet mot sykdom. Fiber danner et bra miljø og vekst av gode bakteriehjelpere i tarmen! Anbefalt inntak av fiber er ca 30 gram per dag og forskningen viser til at vi bør spise enda mer fiber ved forstyrret tarm. Gjerne opp mot 80 gram per dag.

Fibers betydning for helsen:

  • Forstoppelse: fiber suger opp væske og gir økt avføringsvolum
  • Hemoroider: fiber gir bløtere avføring
  • Gallestein: fiber binder gallesalter
  • Kolesterol: fiber suger opp kolesterol og frakter det ut av kroppen
  • Diabetes: fiber regulerer blodsukkerstigningen etter et måltid
  • Overvekt: fiber begrenser opptak av glukose i blodet og gir en langsom påvirkning på blodsukkeret slik at du holder deg mett lenger

Gode kilder til kostfiber:

Inntaket bør komme i form av naturlig fiberrike matvarer som grove kornvarer (psyllium husk, havre og bygg), frø (spesielt linfrø og chiafrø er meget rik på kostfiber), grønnsaker, belgvekster  (bønner, erter, linser og kikerter) tørket frukt (spesielt svisker, aprikos og fiken), bær og nøtter (spesielt mandler, hasselnøtter og paranøtter).

Psyllum husk

ORGANIC INDIA 100 % naturlig, raw, økologisk, fairtrade, vegan, non GMO og ubestrålt psyllium husk.

Det inneholder lett fordøyelig kostfiber som kan hjelpe til med å balansere fordøyelsen og rense ut avfallsstoffene i tarmen. Det er et rimelig og effektivt tarmreguleringsmiddel, som også kan brukes av gravide og av diabetikere.

ORGANIC INDIA Psyllium Husk har ikke brukt pesticider/herbicider, eller noen form for kjemiske gjødslingsprodukter verken under vokseperioden eller etter innhøstingen. Fra plantingen av frøene til du har boksen med psyllium fiber i hånden opprettholdes høyeste standard av miljøbevissthet.

Ingredienser:
1 porsjon: 1 strøket ss. (5g)
Kalorier 18
Karbohydrater Totalt 4g
Kostfiber 4g
Nedbrytbar Fiber 3g
Uløselig Fiber 1g

Forslag til inntak:
1 strøken ss. pr.dag. Tilsvarer 5 gram. Kan dobles med behov for fiber.
Ved hard mage: La fibrene stå i vann natten over.
Ved løs mage:
Røres raskt ut i vann eller juice, eller eventuelt i en smoothie.
Psyllium Husk:
– regulerer tarmsystemet
– gir daglig avføring for de fleste
-Obs! bør inntas med mye vann!

Skall av psylliumfrø er ypperlig å bruke spesielt ved glutenfri matlaging.
Når du baker gjør det deigen smidigere og saftigere. 
Det brukes også som et fortykningsmiddel og bindemiddel i bakst.

Psyllum husk

Psyllium Husk er helt naturlig og trygt å ta. Det er et rimelig og effektivt tarmreguleringsmiddel, som også kan brukes av gravide og av diabetikere.

psyllium-husk-plante

Kilder: Organic India, Food matters, www.organicfeelgood.no