You are currently viewing Ta vare på huden og velg økologisk naturlig hudpleie

Ta vare på huden og velg økologisk naturlig hudpleie

huden

Huden er vårt største organ og en del av kroppens immunforsvar. Ta vare på den og vær bevisst på hva du pleier huden din med. Økologiske hudprodukter er basert på det gode som naturen har å tilby- uten tilsetning av skadelige syntetiske stoffer.

huden2

Det er fordel å smøre huden sin med økologiske produkter som ikke inneholder parabener, syntetiske farger og parfyme. Store mengders kjemikaler har visst seg å være hormonforstyrrende og skaper ubalanse for hud, kropp og helse. Parabener kan hoper seg opp i fettvevet og har en negativt østrogenlignende effekt på hormonsystemet. Det er blant annet funnet rester av parabener i  brystkreftsvulser. Det er tankevekkende…

Økologisk kosmetikk- kremer, deodoranter, tannkremer, sminke etc inneholder kun naturlige ingredienser fra urter, planteekstrakter og eteriske oljer. Naturlige fettsyrer, vitaminer og næringsstoffer som er pleiestoffer som har god virkning på huden.

Økologiske produkter er:

produsert uten sprøytning og kunst gjødsel
uten tilsetning av skadelige syntetiske stoffer
 er ikke testet på dyr
produsert på en miljøvennlig  og dyrevennlig måte

Det er mange gode grunner til å velge økologisk sertifiserte produkter. Alle ingredienser i slike produkter er av naturlig opprinnelse, emballasjen er resirkulerbar og på den måten hjelper du både deg selv og miljøet.

økologiskhudprodukter

Her er en oversikt over naturlige pleiende økologiske hudpleieserier:

EMINENCE
Håndlaget økologisk hudpleie siden 1958. Så rene produkter at du kan spise dem!

Eminence Skin Care Products

REN

                        

ISUN
Ingrediensene i ISUN inneholder store konsentrasjoner av svært aktive plantestoffer, som ikke er varmet opp over 40 grader. Dette innebærer at det er fortsatt rå og levende planteingredienser i produktene. I tillegg er ingrediensene nøye utvalgte økologiske eller viltvoksende planter av den aller beste kvalitet. Produktene inneholder ikke noen skadelige stoffer, kun rene, nærende planteingredienser. ISUN sitt motto -Do No Harm!

Velværefølelse delux av å eie og bruke disse produktene

isun

EVOLVE

Evolve Organic Beauty er et Engelsk kosmetikkmerke som ble utviklet for å gjøre det enkelt å leve sunt og grønt i hverdagen. Evolve tilbyr en komplett serie delikate økologiske produkter til hud, kropp og hår. Produktene er håndlaget med de fineste naturlige og økologiske oljer og supermat hentet fra hele verden, som gir ekte resultater. Alle produktene er veganske og fri for dyretesting. De er produsert i små porsjoner for å garantere ferskhet og høy kvalitet.

EVOLVE er favoritt! Derfor har vi vært så heldig å fått en samarbeid med Green spirit og kan tilby 10 % rabatt ved bruke av rabattkode «balanse» i nettbutikken green spirit. (NB! ingen økonomisk fortjeneste til balanse i hverdagen)

 

Disse ingrediensene i hudprodukter bør man unngå:

Parabener:
Parabener er en gruppe kjemikalier som blant annet brukes som konserveringsmidler i kosmetikk og pleieprodukter både til voksne og barn. Alle parabener er under mistanke for å ha hormonforstyrrende effekter. Hormonforstyrrende stoffer mistenkes bl.a for å kunne påvirke fruktbarhet, kjønnsutvikling og er også satt i sammenheng med enkelte former for kreft. Se etter: methylparaben, butylparaben, sodium methylparaben, ethylparaben, propylparaben, isopropylparaben, isobutylparaben.

Siloksaner:
Miljøgift! Kan være kreftfremkallende, samt skade forplantningsevnene hos dyr og mennesker. Brytes langsomt ned i naturen, samtidig som det slippes ut store mengder av det. Se etter: D5, cyclomethicone, cyclopentasiloxane, pentacyclomethicone, dekametylsyklopentasiloksan.

Triklosan:
Bidrar til å gjøre bakterier resistente mot antibiotika, og er i tillegg en miljøgift. Finnes i noen tannkremer. Se etter: triklosan, triclosan.

Lyral:
Et allergifremkallende parfymestoff. Se etter: hydroksyisoheksyl-3-cykloheksenkarboksaldehyd.

Mineraloljer:
Rester fra produksjonen av motorolje og bensin. De er miljøbelastende, samtidig som de tetter porene og dermed forstyrrer talgproduksjonen og hemmer den naturlige svettefunksjonen. Se etter: mineral oil, paraffin oil, paraffinum liquidum, parafin, petrolatum, petroleum, vaselin.

Kjemisk solfilter:
Hormon forstyrrende. Finnes i de fleste solkrem. Se etter: 4,4′-dihydroxy-benzophenone, 4-methylbenzylidene camphor, 3-benzylidene camphor, benzophenone-1, benzophenone-2, ethylhexyl methoxycinnamate, octyl methoxycinnamate

Parfum:
Syntetisk lukt som kan være allergifremkallende. Gå heller for naturlig essenser.

Sodium Laureth Sulfate (SLS):
Irriterende og uttørrende på huden. Se etter «natrium lauryl sulfate«.

Alkohol:
Har man tørr hud, gjør man lurt i å unngå produkter som inneholder alkohol. Det kan være tilsatt både i vanlige og naturlige produkter. Se etter: alkohol, alcohol, isopropyl, isopropyl alcohol,ethyl alcohol, ethanol, ethanol alcohol, alcohol denat, benzyl alcohol.

Velg heller produktene som inneholder naturlig ingredienser som arganolje, aloe vera, kokosolje og Shea butter. Du kan også lage din egen hudpleie. Epsom salt, kokosolje og eteriske oljer blir en fantastisk kroppsskrubb! Argan og mandelolje er nærende for hår og hud. Chlorella eller spirulina algen blandet med litt Aloe vera blir en utrensende og nærende ansiktsmaske.

Velg rene og naturlige hudpleieprodukter. Bedre for helsen din og miljøet!

naturlighudpleie