You are currently viewing Nypepulver

Nypepulver

Nype (Rosehip, Rosa canina, Rosa villosa m.fl.) er frukten til villrosen. Nype har et høyt innhold av C-vitamin og er en kraftig antioksidant. I tillegg inneholder den A-vitamin (betakaroten) og en rekke vitaminer og mineraler, spesielt kalsium, kalium, pektiner og e-vitamin.

nype

Nype er en gammel legeurt, og inneholder viktige bestanddeler som flavonoider, saponiner, vitaminer og mineraler. Nyere forskning og gammel naturmedisinskviten bekrefter at nypeproduktet gjør godt for blant annet stive ledd og er en kraftig antioksidant som demper oksidativt stress. Nype hemmer blodlegemenes vandring og minsker dannelsen av de frie radikaler og har derfor effekt på slitasjegikt (artrose) og leddgikt.

nypebusk

Det finnes nypepulver av høy kvalitet som kan inkluderes i kostholdet. Hyben Total fra Natur-Drogeriet er et 100% naturlig kosttilskudd laget av tørkede nyper fra nypebusken Rosa canina. Inneholder både hele nyper, halve nyper og nypekjerner. Den selges på enkelte helsekoster og på arnika.no. Du kan bruke følgende rabattkode.

Nypepulver kan blandes i vann, strøs over frokostblandingen, blandes i grøt, i yoghurt, i smoothie og lignende. Pulveret kan også blandes i brøddeigen og bakverk, den gjør baksten saftigere.

Her er forslag til en god smakstilsetning spekket med antioksidanter:

Bland sammen:

  • nypepulver
  • gurkemeie
  • ceylon kanel
  • kardemomme
  • ingefærpulver 

Oppbevar blandingen på en lukket glasskrukke slik at du har lett tilgjengelig i f.eks musli eller lapperøre.

nypepulver
Nype er velkjent for sin positive effekt på ømme og stive ledd. Nyper er proppfulle av antioksidanter, som beskytter cellene i kroppen mot oksidativt stress og skader forårsaket av frie radikaler.

#nye#nypepulver#antioksidant
NATUREN VET BEST

Kilder: https://www.matvaretabellen.no/nype-raa-https://www.nifab.no/faktaark/nype