You are currently viewing Ny vandringsreise til vindistriktet Piemonte – Italia

Ny vandringsreise til vindistriktet Piemonte – Italia

Ny vandringsreise til mitt favoritt land- ITALIA 

I flere år har jeg hatt vandringreise til vakre Amalfikysten sør for Roma. Jeg elsker å dra til Italia og har lenge ønsket å lage en ny reise dit. Det jeg liker så godt ved Italia er det åpne landskapet, det vakre lyset, de gamle rustikke bygningene, energien fra de lidenskapelige menneskene og ikke minst alle de gode italienske delikatessene-vinen, kaffen, ostene. Enkle gode råvarer! Denne gangen dro jeg til nord Italia, vakre vin & matdistrikten Piemonte.

Etter mye resource på forhånd dro jeg til Piemonte for legge opp en ny vandringsreise i samarbeid med Jomfrureise. Jeg gikk opp vandringsetappene, fant flotte overnattingsteder og  små perler av vinbarer og resturanter i de vakre byene i Piemonte. Solen skinte hele uken og det var lite spor av snø langs stien. Reisen ble flottere enn jeg kunne forestille meg og jeg ser virkelig frem til å dele gleden av dette vakre området i Italia med fantastisk mat og vin!

Hiking, wining & dining i verdens beste vindistrikt😃🍾🍷
20-27 oktober  i samarbeid med JOMFRUREISER
www.jomfrureiser.no/italia-piemonte-vandring-vin-og-italien…

Piemonte var overraskende flott i februar, men blir enda finere i oktober når vinrankene er grønne og frodige. Piemonte er det perfekte reisemål om en ønsker å kombinere vakker natur med utsøkt mat og vin! Vandring og naturopplevelser kombineres med lokale Italienske delikatesser på denne reisen jeg arrangerer sammen med Jomfrureiser.

Piemonte ligger nord i Italia og grenser mot Frankrike i vest og Sveits i nord. Regionens hovedstad er Torino i Langhe-regionen. Piemonte er Italias paradis for alle som er interessert i mat og fantastiske viner. Vindristriktet er velsignet med et fruktbart klima som gir grunnlag for produksjon av noen av Italias mest prestisjetunge røde viner. Piemonte er også rikt på kunst og kulturskatter. Vinlandskapet i Piemonte er på unesco word heritage liste og er et vakkert skue med alpefjellene ruvende i bakgrunn.

Vi drar til hjerte av Piemonte og får oppleve Italias berømte vindistrikt. Blant de mest berømte vinene som produseres i Piemonte er Barolo, barbera og Barbaresco. Vi besøker stolte Italenske vinprodusente og smaker på mye god vin. Vi besøker en av Italias største vinkjeller hvor de produserer den berømte Moscato d’Asti boblene. Kremet risotto, ferske pastaretter, steinovspizza, håndlaget oster og selvsagt gelato, Italiensk is vil fryde smaksløkene våre. Gastronomisk regnes Piemonte som et av Italias beste matdistrikter og er også fødestedet for det globale Slow Food bevegelsen som startet i 1989. Piemonte er området for legendariske hvite trøffel jaking- Tuber Magnatum. Trøffelsesongen begynner med trøffelhøstingen og trøffelfestival i oktober hvor når vi er tilstede!

Vi opplever et storslått landskap med bølgende åser med små pittoreske landsbyer, elegante slott, kirker, kloster og utallige vinbarer langs stier som går gjennom Italia’s mest berømte vinranker og hasselnøtt skog. De høye snøkledde fjelltoppene fra Alpene omringer oss underveis. Vi besøker perlene La Morra, Barolo, Novello, Monteforte d’Alba, Alba, Canelli og Asti i Vakre Piemonte.

Høydepunkt:

  • Vandring og opplevelser i vakkert landskap
  • Italiensk vin og lokale matdelikatesser fra Piemonte
  • Vinvandring etterfulgt av vinsmaking i vinkjeller med Italias beste viner Barolo og Barbera
  • Bar to Bar vinsmaking på flotte små vinbarer mellom vandringsetappene i Langhe
  • Besøk til den berømte vinkjelleren Contratto i vinbyen Canelli med smak av den kjente Moscato d’Asti boblene
  • Besøk til vakre og kjente truffelbyen Alba med lunch og sightseeing.
  • Vi går den kjente La morra vandringen mellom Barolos vakre vingårder i pitorresk landskap opp til Novello og videre til Monforte d’Alba med flotte utsiktspunkt. Langhe vinlandskap i Piemonte er på Unesco world heritage liste og er et vakkert syn.

Vi overnatter i den utrolige sjarmerende lansbyen La Morra som ligger på 513 moh og har en fantastisk utsikt over vindalene og alpene. Her bor vi i sjarmerende rom med nydelig frokostbuffet. Her er det utallige eksklusive delikatesse og vinbutikker. Samt resturanter av ytterst kvalitet. Vi avslutter 3 netter sentralt i Asti som er en by med handlegater, vakre kirker, museum. etc.

Vandringsnivå er middels. 5 vandringsdager av 10-14 km, ca 2-4 timers vandring. Det er mange gode italienske delikatesser å nyte underveis, ristede hasselnøtter, mørk sjokolade, truffelchips og deilig focaccia med parmaskinke er tilgjengelig over alt og god turmat😃

#liveterbestute #aktivferie #viyterognyter #jentetur