You are currently viewing Ny vandringsreise 2018! Tour Mont Blanc

Ny vandringsreise 2018! Tour Mont Blanc

I sommer gikk jeg Tour Mont Blanc som jeg har hatt en drøm om å gå lenge. Delvis også for å teste terrenget og finne fine steder for overnatting og måltider for å ta med en gruppe. Tour Mont Blanc er en fantastisk reise igjennom 3 land (Frankrike, Italia og Sveits), høye mektige fjellkjeder, blomsterdaler og turen byr på unike naturopplevelser.

Det er en fysisk krevende tur som er veldig gøy å gjennomføre!

Programmet er nå klart for «jomfrutur» til Mont Blanc sommeren 2018. Her er noen av høydepunktene:

Høydepunkter

• Fottur i 3 land (Frankrike, Italia og Sveits)
• Vandring i spennende kupert og variert terreng
• Naturopplevelser, masse frisk luft og energi
• Velkomstmiddag i skibyen Chamonix i Frankrike
• Kabeltur opp til Bellevue
• Avslutter med «tomanns» cabelcartur ned fra 1910 moh
• Siste dag/natt på SPA Hotel
• Jaccuzi med panoramautsikt til Mont Blanc
• Overnatting på fjellseter, 3* og 4* hotel

Tour de Mont Blanc

Fotturen «Tour de Mont Blanc» starter i Chamonix i Frankrike, krysser grensen over til Italia, videre grensen til Sveits og tilbake til Frankrike. Fotturen byr på en unik reise mellom 3 land, høye mektige fjellkjeder og isbreer, ulik flora underveis med uttalige vakre blomster, fossefall og sjarmerende fjellhytter med servering. Nede i dalen møter vi Sør-Europeiske småbyer med butikker og resturanter. Mont Blanc, ofte kalt hvitfjellet, er Europas høyeste fjell og ligger i de franske alpene. Mont Blanc topper 4810 moh og fjellkjeden er fordelt på tre land.

Vandringsnivå 

En ukes vandring i spennende terreng. 6 vandringsdager med daglig opp/nedstigning mellom 700 og 1300 høydemeter. Vandringen er klassifisert som krevende.  Turen egner seg for deltakere som er i god form og som er vant med å gå i fjellterreng. Bagasjen blir fraktet mellom overnattingstedene og vi går kun med dagstursekk. Ta gjerne med gåstaver!

Overnatting og måltider

Overnattingen varierer fra hotel med høy standard til små sjarmerende vertshus i delt dobbeltrom. Vi spiser franske, italienske og Sveitsiske delikatesser underveis. Frokost er inkluderet alle dager, samt at det er mulig å kjøpe med picnic kurv til lunch fra de fleste overnattingstedene. De fleste middager er også inkludert og vi varierer menyen etter hvilke land vi er i.

Vi avslutter turen i Chamonix hvor vi bor på 4* spa hotel midt i byen. Spa, badstu og jaccuzi med panoramautsikt til Mont Blanc på hotellet’s toppetage/takterasse.

 

Program og påmelding her:

www.jomfrureiser.no/mont-blanc-fottur-i-frankrike-italia-og-sveits

Alle foto. Private rettigheter @ Kaisa Hafredal