You are currently viewing Nordland by feet- Bodø, Stetind og Lofoten

Nordland by feet- Bodø, Stetind og Lofoten

I sommer har jeg opplevd Nordland til fots og jeg er helt bergtatt

Naturen i Norge er så vakker og når solen skinner så blir naturopplevelsene helt magisk. På 9 dager opplevede jeg Bodø, klatret nasjonalfjellet Stetind! og dro med fergen via Skrova til Lofoten for å planlegge det siste før vandringreisen som jeg arrangerer i samarbeid med Siv Arntzen og Jomfrureiser.

Turen startet med reunion med tidligere Jomfrureiser vandringsdamer. Bodø er en overraskende trendy by med mange råbra spisesteder og ikke minst artige fjelltopper. Vi gikk til Litltinden 717 moh og Steigtinden 793 moh. Ikke høye topper men stigningen starter på 0 moh og er rett på sak. Vi var også innom vakre Mjelle stranden. Avslutningsmiddagen på restauranten Bjørk i Bodø sentrum var en meget god matopplevelse. Stilig ny innredet design. Stedet kan virkelig anbefales!

Reunion med Jomfrureiser damer i Bodø!

 

Så gikk ferden videre for å bestige den mektige fjelltoppen STETIND- Norges nasjonalfjell. Fjellet i vakkert sølvgrå grantitt som ruger 1392 moh. Det ble en heftig klatretur, men for en fortryllende opplevelse. Jeg tror dette må være noe av det største jeg har opplevd i livet når det gjelder naturopplevelser. Det var en helt euforisk opplevelse å stå på toppen av Stetind etter 7 timer tur til topps. De 10 forbitre fingertak skulle passeres og rappellering skulle gjennomføres. Turen totalt tok 12,5 time og da var jeg mer mentalt sliten en fysisk. Klatring i høyden tar på! Men så gøy å klare å gjennomføre!

STETIND – Et eventyr å bestige

I dit it!
Dream Team på toppen av mektige Stetind
Feiring med biff og rødvin med utsikt over Stetind

Så gikk ferden videre med ferge fra Skutvik via Skrova til Svolvær i Lofoten i strålende vær. Hvilken overfart det ble!

Turen til Lofoten var for å besøke Siv Arntzen og utforske topper i Lofoten. Samt vi fikk en tur til Reine, Å, Ballstad, Leknes (Siv’s hjemby) og Svolvær. Vi skal sammen arrangere vandringsreise i Lofoten i samarbeid med Jomfrureiser i august 2019. Lokalkjente Siv er supersprek og er på topptur hele året og jeg er lidenskapelig opptatt av lokale ferske råvarer (og selvsagt også toppturer). Sammen skal vi arrangerere en vandringsreise mellom «himmel og hav» med smak av Lofotens delikastesser i Lofoten. Vi bor på rorbu i Reine, Ballstad og avslutter med flott hotel i Henningsvær. Hele programmet kan du se her:  www.jomfrureiser.no/norge/lofoten/fjelltur. Det blir nye mulighet i august til neste år.

Vi besteg Helvetestinden i Reine og hvilken fantastisk utsikt! Og det ble masse god fiskemat, sol og 20 grader. Helt magisk å få oppleve Lofoten i et slikt vær. Det ble også en tur på Tjelbergtinden med utsikt til Svolvær sentrum før avreise fra Svolvær lufthavn tilbake til Oslo. 

 

Til slutt noen bilder fra vår første Jomfrureisevandring i Lofoten nå i august 2019. Ny reise august neste år. www.jomfrureiser.no/norge/lofoten/fjelltur#oversikt

Dette var gøy! Velkommen til vandring i Lofoten med Siv og Kaisa august 2020!

#nordlandbyfeet #stetind #bodø #lofoten #vandringmedjomfrureiser #sivogkaisa