You are currently viewing Naturlig mat er best, ingen protest!

Naturlig mat er best, ingen protest!

bærNATURLIG MAT

Naturlig næringsrik mat stryker kroppen. Cellene i kroppen vår trenger byggeklosser til å utføre de oppgavene som de er ment til. Gi kroppen din ren naturlig mat! Det vil den garantert sette pris på og belønne deg med i form av god helse.

En råvare er sjelden konstant. Den forandrer seg fra sesong til sesong. Fra klima til klima. Distrikt til distrikt. Og ved lagring og transport. Nå på sommeren er butikken fylt av ferske lokale gode råvarer. BRUK DEM!  Sesongvarer smaker ekstra godt fordi de ofte er dyrket lokalt og er ferske( kort reisevei og lagring).

Kjøp med fordel økologiske produkter når du har mulighet. Ren mat, uten kunstige tilsetningsstoffer. Lukt og smak forskjellen! 

Vær bevisst og selektiv når du handler mat for å sikre deg matkvalitet som vil gi deg god helseeffekt. Det er med mat som med andre ting, du får det du betaler for! Det kan fort bli dyrt å spise seg syk på billig mat…

Spis variert og fargerikt slik at du får i deg ulike næringsstoffer og det store mangfoldet av fytokjemikalier. Fytokjemikalier er helsebringende plantestoffer rik på antioksidanter som beskytter cellene i kroppen.

Kjøp friske lokale varierte grønnsaker, spirer, bær-jordbær, blåbær & bringebær, friske krydderurter i ulike varianter- bruk mye i matlaging-, skalldyr, villfisk og det du kommer over av sesongvarer.

grønnsakerbær

Hippokrates (gresk 460-377 f.Kr), legekunstens far, var tidlig ute med å anerkjenne tarmbakterienes betydning og proklamerte at «all sykdom starter i tarmen». En rekke nyere studier viser at vi har et enormt potensial for å påvirke egen helse ved å spille på lag med bakteriesamfunnet i tarmen, så vi kan glede oss over færre helseplager, sterkere psyke og et klarere hode.

Milliarder av tarmbakterier vedlikeholder tarmslimhinnen, fordøyer maten, produserer ulike næringsstoffer og styrker immunforsvaret. De kommuniserer også med hjernen din og sikrer en god sinnsstemning og hukommelse. Gode bakterier er nødvendig for at maten skal fordøyes og næring skal tas opp.

Ofte blir vi overforet på kalorier og underernært på næringsstoffer! Bearbeidet mat inneholder en rekke fremmede ingredienser for immunforsvaret vårt, som kan skape en innflammasjon i kroppen. Med naturlig ren variert fargerik mat kan du spise mer og bedre. Det gir næring og energi til kroppen. Det styrker tarmfloraen og immunforsvaret istedenfor å bryte den ned.

Den greske legen Hippokrates sa:
La maten være din medisin, og medisinen din mat. 

grønnsaker
#naturlig mat #ren mat #matkvalitet