You are currently viewing Müsli scones med nøtter og tørket frukt

Müsli scones med nøtter og tørket frukt

Müsli scones med nøtter og tørket frukt

Scones er ypperlig som turmat, mellommåltid eller bare til kos. Oppskriften på grove fiberrike scones er gluten og melkefri. Inneholder godt med nøtter som gir proteiner, sunt fett og fiber. Sødmen kommer kun fra tørket frukt og honning.

oppskriften er gluten og melkefri
fiberrik og kun med naturlig søtning
Bruk med fordel økologiske råvarer for optimal næring og smak

Ingredienser

ca 8 scones, stekes 175 °C, 20-25 min

1 dl hasselnøtter (eller mandler)
1 dl valnøtter (eller pekannøtter)
√ 8 økologiske aprikoser (brune = uten svovelbehanding)
2 økologiske egg
2 ts chia frø (binder blandingen- kan sløyfes)
 3-4 ss honning
3-4 ss Røros smør/ eller virgin kokos kokosolje
3 dl økologisk havregryn
1 ts bakepulver
1/2 ts Ceylon kanel
1 klype himalayasalt/havsalt

Slik gjør du

müsli scones

  1. Finhakk aprikosene og grovhakk nøttene.
  2. Visp eggene, tilsett chiafrø og salt i en bolle.
  3. Rør deretter inn resten av de tørre ingrediensene, samt nøttene og aprikosen. Tilsett honning og flytende smør eller olje. Rør alt godt sammen.
  4. Form til scones på et stekebrett med bakepapir. Oppskriften blir ca 8 scones.
  5. Stekes 175 °C i ca 20-25 min. Avkjøl på rist.
  6.  Scones er perfekt som turmat eller som et mellommåltid. Eller som kos til en kopp kakaodrøm eller kaffe med mandelmelk

#scones #müsli scones

Müsli scones